back

Засідання робочої групи по підготовці до Колегії райдержадміністрації

14 березня 2016

14 березня заступник голови районної державної адміністрації Оксана Мелашенко провела засідання робочої групи по підготовці до Колегії райдержадміністрації.

На розгляд Колегії РДА, засідання якої заплановано на 29 березня, виноситься питання про стан боротьби із соціально небезпечними хворобами, виконання програмних заходів, роботу селищної, сільських рад з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу у районі. Тому участь у підготовці даного питання взяли керівники медичних установ району, представники санстанції, протитуберкульозного диспансеру, поліції, а також керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, які проводять роз’яснювальну та профілактичну роботу у напрямі протидії поширення соціально небезпечних хвороб –відділу освіти, ЦСССДМ та ін.

Про епідеміологічну ситуацію щодо захворюваності на туберкульоз в районі станом на березень 2016 року доповів головний лікар протитуберкульозного диспансера Іван Коросько. Він наголосив, що для ефективно лікування необхідно вчасно виявляти хворих на туберкульоз. Також відзначив, що кожен громадянин, не менше одного разу на рік, має пройти флюорографічне обстеження, оскільки це захворювання уражає людину незалежно від віку, статі, професії, життєвого рівня та добробуту. Високому ризику підлягають ті люди, які постійно контактують з хворими на відкриту форму туберкульозу, мають хронічні захворювання, нехтують принципами здорового способу життя , зловживають алкоголем, вживають наркотики, курять, нераціонально та неякісно харчуються.

Головний лікар КЗ «Ніжинський районний центр ПМСД» Іван Бондар додав, що питання боротьби з туберкульозом знаходиться під постійним контролем медичних працівників, але питання профілактики захворювання на туберкульоз є і сьогодні доволі актуальним.

Головний лікар центральної районної лікарні Юрій Солодько, директор Ніжинського районного центру соціальних служб для сім'ї дітей та молоді Олена Подпоріна та начальник відділу освіти Ніжинської РДА Леся Лозова розповіли про плани проведення профілактичних заходів до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом.

Підсумовуючи, Оксана Мелашенко зазначила, що серед причин поширеності захворювання є елементарна необізнаність, туберкульоз – це соціальна проблема, яку потрібно вирішувати лише спільно.

За підсумками засідання члени робочої групи окреслили план основних заходів по підготовці до Колегії.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА