back

У Ніжині відбулась конференція бджолярів

12 березня 2016

Конференція з бджільництва Ніжинського осередку Всеукраїнської громадської організації «Братство бджолярів України», яка відбулася у Ніжині 11 березня 2016 року, стала яскравою подією.

У переповненій залі міськвиконкому зібралися самовіддані закохані у свою справу люди, для яких професія стала хобі на все життя. У залі зібралися бджолярі Ніжинщини, Бахмацького, Борзнянського та Носівського районів.

Серед присутніх і депутат обласної ради Микола Шматок та голова Лосинівської селищної ради Анатолій Стрілець.

Конференція проходила у теплій атмосфері. Учасники зібрання обговорили стан та перспективи розвитку галузі, поділилися новими ідеями та здобутками тощо. Велику увагу приділили обговоренню захворювань бджіл та методів боротьби з ними.

У заході взяли участь голова Спілки пасічників України Володимир Стретович, перший заступник голови Петро Дяченко, голова Ніжинського осередку Всеукраїнської громадської організації «Братство бджолярів України» Петро Балаш. Долучилися й міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник голови Ніжинської райдержадміністрації Оксана Мелашенко, заступник голови Ніжинської районної ради Наталія Березка.

Вони висловили найщиріші побажання учасникам зібрання, подякувавши працівникам галузі за їх важку, самовіддану працю, побажали, щоб вона була успішною та результативною, а особисто кожному – добра і благополуччя.

Володимир Стретович у своєму виступі наголосив на тому, що мед Чернігівщини найчистіший, і користується попитом, як

на внутрішньому так і на зовнішньому ринку, а головним чинником такого якісного продукту являється, як екологія так і добросовісність самих бджолярів.

Благословив пасічників на Божу справу та новий медовий сезон настоятель Свято-Покровської церкви Ніжина протоієрей Михаїл Якубів.

За матеріалами сайту районної ради