back

Загальні збори громадян у селі Заньки

12 березня 2016

11 березня на схід села у Заньки завітала делегація з району у складі голови райдержадміністрації Вячеслава Івашина, першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Батрака, помічника народного депутата України Олександра Кодоли Тамари Стратілат, представників Ніжинської поліції та інвесторів, що орендують землі на території громади.

Порядок денний зібрання був традиційним. Спочатку про виконання Програми соціально-економічного розвитку населеного пункту у 2015 році та основні завдання на 2016 рік звітувала сільський голова Любов Сацюк. Вона також зупинилась на проблемних питаннях, які хвилюють жителів села. Зокрема, мова йшла про ремонт доріг, заміну електроопор, випилювання аварійних дерев, стихійні сміттєзвалища, часті перепади напруги в електромережі тощо. Потребують ремонту і заклади та установи, що знаходяться на території населеного пункту. На це планують використати кошти самооподаткування.

Викликає занепокоєння і криміногенна ситуація в селі. Останнім часом почастішали крадіжки майна у приватних будинках мешканців. Заступник начальника Ніжинської поліції Олександр Сахно, виступаючи перед присутніми, зазначив, що для зміцнення правопорядку в населених пунктах планується встановлення камер відеоспостереження та створення в районі спеціальних груп швидкого реагування.

Що стосується роботи інвесторів, то вони своєчасно рохраховуються за паї, підтримують заклади соціальної сфери та допомагають громаді у вирішенні будь-яких питань. Налагоджена тісна співпраця з ФГ «Заньківське», яке очолює М.Давиденко та ФГ «Дуболугівське» під керівництвом А.Барила.

Обговорювали на сході і питання медичного обслуговування. Вячеслав Івашин наголосив, що медична допомога має бути доступною для людей, а тому це питання знаходиться на постійному контролі районної державної адміністрації. Наразі продовжуються виїзди спеціалістів Ніжинської ЦРЛ в населені пункти згідно затвердженого графіку.

Перед початком зборів голова райдержадміністрації також відвідав заклади соціальної сфери: фельдшерський пункт, клуб, бібліотеку та меморіальний музей Марії Заньковецької, який є своєрідною візитівкою села. Поспілкувавшись з керівниками закладів про нагальні проблеми, Вячеслав Івашин пообіцяв всіляке сприяння зі свого боку у їх вирішенні.

Запорукою успішного розвитку заньківської громади Вячеслав Анатолійович вважає розвиток «зеленого туризму». Музей першої народної артистки України Марії Заньковецької є потужним туристичним об’єктом та осередком історико-культурної спадщини. Тому, активізувавши роботу у напрямку розгортання широкої рекламної кампанії, цілком можливо привабити сюди туристів не лише нашого регіону, а й поціновувачів з усієї України. Саме про це і йшла розмова з директором музею Ольгою Новак.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА