back

Підвели підсумки ХІ Регіонального конкурсу учнівської творчості «Славні нащадки Тараса»

10 березня 2016

9 та 10 березня вся українська спільнота вшановує пам’ять славного сина нашої країни Тараса Шевченка. У розпал Шевченківських днів 10 березня гостей зустрічав і стародавній Ніжин. Саме в цей день підводили підсумки ХІ Регіонального конкурсу учнівської творчості «Славні нащадки Тараса», який вже вкотре проводиться за підтримки районної державної адміністрації і щороку збирає учасників з Ніжинщини, Прилуччини, Ріпкинщини, Новгород-Сіверщини, Києва.

Юні майстри слова відвідали Музей рідкісної книги НДУ імені Миколи Гоголя та поетичний майстер-клас від Анатолія Шкуліпи і Олександра Гадзінського. Урочистою ходою учасники та гості конкурсу пройшли від університету до пам’ятника Тарасу Шевченку у міському парку, який носить його ім’я. Біля пам’ятника прозвучали шевченківські поезії у виконанні лауреата ХХІІІ Всеукраїнського відкритого конкурсу читців Наталії Демиденко, а до підніжжя лягли квіти, як данина великому Кобзареві від вдячних нащадків.

Заключна частина конкурсу пройшла у залі Ніжинського будинка дітей та юнацтва.

Англомовна презентація України, перегляд відеопоезій першої переможниці конкурсу Мирослави Уніат, привітання поважних гостей, натхненне декламування власних творів учасниками конкурсу, концертні номери за участю учнів Ніжинського обласного педагогічного ліцею, Школи мистецтв при КВНЗ «Ніжинське училище культури і мистецтв імені Марії Заньковецької», студентів Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя – все це дійсно кликало гостей свята у глибокий, химерний і натхненний світ поезії.

Дипломами лауреатів ХІ Регіонального конкурсу учнівської творчості конкурсу «Славні нащадки Тараса» було нагороджено 21 учасника, яких урочисто привітала директор Ніжинського обласного педагогічного ліцею Тетяна Шевчук.

Подяку районної ради колективу Ніжинського обласного педагогічного ліцею в особі його директора оголосив заступник керуючого справами Євген Коваленко, також він нагородив грамотою лауреати ХІ Регіонального конкурсу учнівської творчості «Славні нащадки Тараса»: ученя І курсу фізико-математичного класу Ніжинського обласного педагогічного ліцею Чернігівської обласної ради Василя Семенченка в номінації «Проза» та ученицю 8 класу Крутівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Альону Гришко за оригінальність у вирішенні поетичної теми.

Переможців конкурсу Грамотами районної державної адміністрації нагороджували заступник голови РДА Оксана Мелашенко та головний спеціаліст з питань сім’ї, молоді та спорту РДА Андрій Штайнеккер. Вітаючи юних поетів, Оксана Миколаївна побажала їм ні за яких обставин не полишати своєї творчої справи та завжди знаходити влучні слова, які стануть виявом їх душі.

Переможцями ХІ Регіонального конкурсу учнівської творчості «Славні нащадки Тараса» стали:

Вікова категорія – «Середні класи» (5-7):

ІІ місце – учениця 6-А класу Ніжинської гімназії № 3 Єлизавета Овчіннікова

ІІІ місце – учениця 7-Б класу Ніжинської гімназії № 3 Вероніка Рєпіна;

учень 7 класу Перемозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Богдан Кулинко;

учениця 6 класу Світанківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Єлизавета Москаленко.

Вікова категорія – «Старші класи» (8-11):

І місце – учениця 11-А класу Київської гімназії східних мов № 1 Марина Конончук

ІІ місце – учениця 11 класу Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 9 Ярослава Ворчак;

учениця 11 класу Ніжинської гімназії № 3 Олександра Лучнікова

ІІІ місце – учениця 11 класу Ніжинської гімназії № 3 Вікторія Черненко;

учениця І курсу класу іноземної філології Ніжинського обласного педагогічного ліцею Чернігівської обласної ради Альона Шевченко;

учень ІІ курсу класу іноземної філології Ніжинського обласного педагогічного ліцею Чернігівської обласної ради Тимофій Зезюлькін.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА