back

Перше засідання робочої групи для допомоги об’єднаним територіальним громадам Ніжинського району

26 лютого 2016

З метою надання допомоги об’єднаним територіальним громадам Ніжинського району у створенні ними органів управління в частині реалізації повноважень у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей, а також забезпечення контролю за недопущенням зменшення обсягу якості послуг, що надавалися громадянам до проведення адміністративно-територіальних змін, керуючись частиною 7 статті 55 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, відповідно до розпорядження голови Ніжинської районної ради №06 від 19 лютого 2016 року створено робочу групу для допомоги об’єднаним територіальним громадам Ніжинського району у створенні органів управління в частині реалізації повноважень у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей.

Учора, 25 лютого, під головуванням голови Ніжинської районної ради Олега БУЗУНА відбулося перше засідання даної робочої групи, на яку було запрошено голову Вертіївської об’єднаної територіальної громади Ігоря МОРОЗА.

Участь у засіданні взяла заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко та представники структурних підрозділів РДА, які входять до складу робочої групи.

У ході активного обговорення було вирішено детальніше ознайомитися із досвідом об’єднаних територіальних громад в інших областях України та сусідніх держав, зокрема в Польщі. Крім того необхідно підготувати критичні питання до роз’яснення, що найбільше стосуються мінімальних функцій, які першочергово можна передати у Вертіївку новоутвореним структурам, а які поки що можна залишити в районі.

Організаційний відділ районної ради