back

Відбулися загальні збори громадян в селі Велика Дорога

26 лютого 2016

25 лютого громада села Велика Дорога зібралася на традиційний схід.

На зустріч з місцевими жителями завітали голова районної державної адміністрації Вячеслав Івашин, заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко, заступник голови районної ради Наталія Березка, заступник начальника Ніжинського відділення поліції з обслуговування м.Ніжина та району Олександр Сахно, дільничний Микола Вакуленко, депутати обласної ради Валерій Гавриленко та Сергій Охонько.

Ще до початку зібрання Вячеслав Івашин відвідав сільські бібліотеку, клуб і ФАП. Поспілкувавшись із керівниками цих закладів та ознайомившись з їх роботою, залишився задоволений: скрізь чистенько, затишно, всі приміщення опалюються. Одним словом зрозуміло, що люди, які тут працюють - знаходяться «на своєму місці».

Порядок денний зібрання був традиційним. Спочатку про виконання Програми соціально-економічного розвитку населеного пункту у 2015 році та основні завдання на 2016 рік звітувала сільський голова Катерина Подолянко. Вона розповіла про виконання бюджету, дотриманні санітарного стану на території сільської ради, зупинилася на роботі закладів соціальної сфери села, а також дотриманні правил пожежної безпеки у побуті.

Про зміцнення законності та правопорядку перед громадою звітували представники поліції. Вони вкотре звернулися до населення з проханням бути обережними та не піддаватися на хитрощі шахраїв.

Зібравшись разом, громада села підняла чимало питань, вирішення яких безпосередньо впливає на якість життя селянина. Найбільше запитань виникало до інвестора, який працює на території громади. Говорили про низьку орендну плату за землю, про несвоєчасність виплат за паї. Та, на жаль, керівник сільгосппідприємства на схід села не з’явився. Тому всі зауваження щодо його роботи прийняв до відома голова райдержадміністрації. Вячеслав Анатолійович зазначив, що сам вже неодноразово спілкувався з керівником сільгосппідприємства, всі озвучені селянами проблеми знає та на особистому контролі тримає їх вирішення.

Незадоволені місцеві і роботою деяких комунальних служб. Зокрема, постійні проблеми з телефонним зв’язком, перебої з подачею електрики. Питання виникають і до місцевого перевізника.

Проблемними для громади залишаються вуличне освітлення, стихійні сміттєзвалища, відсутність води у колодязях. Термінового ремонту потребує обеліск, розташований на території села.

Крім того, жителі села хочуть приватизувати пасовища у власність громади. Звісно, вирішення цього питання не у компетенції сходу, але громада обов’язково буде ініціювати його на розгляд сесії районної ради.

Загалом проблем, як і скрізь, у громади вистачає. Та головне, що про всі ці моменти говорять, намагаються їх вирішити. Посприяти позитивним змінам обіцяв і голова райдержадміністрації. Підводячи підсумки зібрання, Вячеслав Анатолійович запевнив, що все обговорене в цьому залі він прийняв до відома. Він в будь-якому випадку на боці громади, тому сприяння органів виконавчої влади у вирішенні проблем села – беззаперечне.

Роз’яснення щодо питань соціальної сфери, в тому числі соціального захисту учасників АТО та пільгового перевезення пасажирів в приміському транспорті, присутнім надала заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА