back

На відкритті «солодкої лінії»

23 лютого 2016

23 лютого голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак з робочою поїздкою побували в селі Кукшин.

В рамках візиту вони відвідали створений у грудні минулого року в рамках Проекту ЄС ПРООН «Clima East: «Збереження та стале використання торфовищ» молочний кооператив, де вже налагоджено виробництво сиру.

А сьогодні тут відбулось відкриття лінії по фасуванню меду, на який так багата Україна, й Ніжинщина також.

Вже придбано 50 бджолосімей та вулики до них. Закуплені й встановлені дві фасувальні установки. Керівництво кооперативу налаштоване використовувати спеціальну лінію для випуску екологічно чистого продукту. Мед пакуватимуть у скляний посуд (більш затратний) та, як бюджетний варіант, пластиковий.

Презентував нову лінію виконавчий директор сільськогосподарських кооперативів створених в с.Кукшин та с.Вертіївка Юрій Ткачов. У заході також взяли участь голова районної ради Олег Бузун, заступник голови районної ради Наталія Березка, Кукшинський сільський голова Олександр Пивовар. Гості познайомились з виробництвом та скуштували екологічно чистого продукту бджільництва – кукшинського меду.

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю РДА