back

Ліквідація наслідків негоди на контролі влади

19 січня 2016

Зважаючи на синоптичну ситуацію, яка останніми днями вирує в нашому регіоні, одним з нагальних питань, яке стоїть перед місцевою владою є ліквідація наслідків хуртовини. Зокрема – розчистка автодоріг від снігу та ліквідація снігових заметів.

З цього питання 19 січня голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин провів відповідну нараду.

Начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Михайло Марченко прозвітував про ситуацію з розчисткою автошляхів від снігу. Він зазначив, що станом на сьогодні для ліквідації снігових заметів залучено 23 одиниці спецтехніки, наданої сільгосппідприємствами району. Для розчистки доріг державного та обласного значення використовується спеціальна техніка Вертіївської ДЕД.

Загалом, роботи по розчистці від снігу ведуться по всіх напрямках автошляхів. Складними залишаються ділянка дороги Велика Дорога – Червоний Шлях – Лосинівка та під’їзд до сіл Березанка, Кравчиха, Калинівка. Роботи по ліквідації переметів тут ускладнюється частими поривами шквального вітру.

Вже найближчим часом снігові замети будуть ліквідовані на основних автошляхах, а до кінця дня планується розчистити під’їзні дороги до всіх населених пунктів району.

Про співпрацю з сільгоспвиробниками району в сфері розчищення автошляхів від снігу присутнім розповів перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак.

- З метою уникнення в подальшому намітання снігу на проїжджу частину в місцях постійних переметів, слід опрацювати з селищним та сільськими головами питання встановлення снігозахисних щитів на відповідних ділянках дороги, - зазначив керівник району.

Підсумовуючи усю озвучену інформацію, голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин зазначив, що стан основних автошляхів необхідно тримати на контролі та постійно моніторити ситуацію по розчистці під’їзних доріг до всіх населених пунктів. Крім того, Вячеслав Анатолійович наголосив на терміновому реагуванні та залученні відповідних служб у разі потрапляння транспортних засобів у снігові замети на автошляхах району для якнайшвидшої ліквідації таких випадків.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА