back

Нарада з питань передачі об’єктів соціальної сфери у комунальну власність Вертіївської громади та їх фінансування

11 січня 2016

В минулому році в Ніжинському районі була створена Вертіївська об'єднана територіальна громада, сільським головою якої восени обрано Ігоря Мороза.

Перед новообраним сільським головою і депутатами сільської ради в процесі децентралізації постали питання щодо особливості фінансування об'єднаної територіальної громади та передачі об’єктів соціальної сфери у її комунальну власність. Саме вирішенню цих питань і була присвячена робоча нарада, яка відбулась в райдержадміністрації 11 січня.

Нараду проводив голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин за участю голови районної ради Олега Бузуна, Вертіївського сільського голови Ігоря Мороза, заступників голови райдержадміністрації, керівника апарату, керівників та бухгалтерів структурних підрозділів, районних служб.

Учасники наради обговорили питання фінансування установ соціальної сфери (культури, освіти, охорони здоров'я, соціального захисту) і передачі будівельних споруд з районної комунальної власності у комунальну власність об'єднаної громади.

За результатами обговорень було узгоджено план дій та його покрокове впровадження. Зокрема, узгодження юридичних аспектів оформлення права власності та передачі об'єктів соціальної сфери на утримання об'єднаної громади, вирішення питання фінансового забезпечення бюджетних установ.

Розглянули на нараді й питання забезпечення соціального захисту і медичного обслуговування жителів об'єднаної громади в перехідний період.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин підвів підсумки наради та дав доручення керівникам відповідних структурних підрозділів до 13 січня підготувати та надати чіткі розрахунки фінансування установ бюджетної сфери.

Упродовж робочого тижня заплановано провести чергове засідання.

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю РДА