back

На координаційній нараді обговорили актуальні питання життєдіяльності району

05 січня 2016

05 січня 2016 року голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин провів координаційну нараду працівників апарату, керівників управлінь, відділів, секторів, структурних підрозділів райдержадміністрації, окремих організацій, установ, комунальних служб, силових і контролюючих органів.

Участь у нараді взяли голова районної ради Олег Бузун, заступники голови райдержадміністрації та голови районної ради, голова громадської ради при райдержадміністрації.

В ході роботи були обговорені нагальні питання соціально-економічного розвитку району. Щодо функціонування об’єктів соціальної сфери в осінньо-зимовий період, забезпечення твердим паливом, газопостачання та дотримання теплового режиму в приміщеннях загальноосвітніх шкіл району, медичних установах, закладах культури, соціального захисту доповіли керівники відповідних структурних підрозділів.

Так 16 навчальних закладів в районі опалюються газом, 11 – твердим паливом, 5 – змішаними системами опалення, 1 – електроенергією. За попередніми розрахунками кількість енергоресурсів достатня, аби без проблем закінчити опалювальний сезон. У планах – переведення газових котелень на твердопаливні ще в кількох навчальних закладах.

Буквально кілька днів, як запрацювала нова котельня на твердому паливі у центральній районній лікарні. Навіть враховуючи нові розцінки з початком опалювального сезону, це -очевидна економія бюджетних коштів. За словами головного лікаря Ніжинського районного центру первинної медико-санітарної допомоги всі амбулаторії і ФАПи району зиму переживуть в теплі. На перспективу - заміна газових котлів на твердопаливні.

Під постійним контролем температурний режим у стаціонарному відділенні для постійного або тимчасового проживання одиноких громадян у Вертіївці, тож його мешканці не відчувають дискомфорту.

Ще ряд актуальних питань, які були розглянуті на нараді стосувались стану надання соціальних послуг одиноким престарілим громадянам на дому, призначення субсидій на житлово-комунальні послуги, профілактичної роботи із запобігання нещасних випадків серед дітей, що проживають в сім’ях, які опинились у складних життєвих обставинах, насамперед в тих, де батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків, організації дозвілля та відпочинку дітей під час Новорічних та Різдвяних свят.

Не менш важливі питання стану пожежної безпеки в районі та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань пожежної безпеки серед населення, стану криміногенної ситуації та забезпечення правопорядку, готовності дорожніх служб до розчищення доріг району від снігових заметів також були в полі зору сьогоднішньої наради.

Під час обговорення питань порядку денного з учасниками засідання голова райдержадміністрації акцентував увагу на існуючих проблемах та можливих шляхах їх вирішення з метою забезпечення стабільної роботи всіх галузей. Підсумовуючи, Вячеслав Івашин подякував всім присутнім за їх роботу у 2015 році та висловив сподівання на подальшу співпрацю у наступному році на благо громади Ніжинщини.

За підсумками наради були дані відповідні доручення.

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю РДА