back

Відбулося перше засідання третьої (позачергової) сесії Ніжинської районної ради VIІ скликання

29 грудня 2015

28 грудня у великому залі райдержадміністрації відбулося перше засідання третьої (позачергової) сесії Ніжинської районної ради VIІ скликання під головуванням голови районної ради Олега БУЗУНА.

До сесійної зали прибули на пленарне засідання 29 депутатів районної ради (із 34). Також у роботі сесії взяли участь депутати Чернігівської обласної ради Валерій ГАВРИЛЕНКО, Ірина ГРОЗЕНКО та Сергій ОХОНЬКО, голова районної державної адміністрації Вячеслав ІВАШИН, перший заступник голови РДА Сергій БАТРАК, заступник голови райради Наталія БЕРЕЗКА, селищний та сільські голови, начальники управлінь та відділів, керівники організацій, працівники виконавчого апарату районної ради та РДА, представники засобів масової інформації та інші запрошені.

Першочергово на сесії було розглянуто та прийнято рішення щодо внесення змін до рішення 27 (позачергової) сесії районної ради 6 скликання від 28 січня 2015 року “Про районний бюджет на 2015 рік”.

У ході засідання було заслухано інформацію про ряд районних програм:

- Програма економічного і соціального розвитку Ніжинського району на 2016 рік.

- Програма по відшкодуванню витрат організаціям-постачальникам за надані комунальні послуги сім’ям військовослужбовців, що загинули при виконанні інтернаціонального обов’язку в республіці Афганістан та при виконанні військових обов’язків при проходженні військової служби, які проживають в Ніжинському районі, на 2016 рік.

- Програма фінансування призначення і виплати компенсації фізичним особам, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги (крім осіб, що обслуговуються соціальними службами) на 2016 рік.

- Програма по відшкодуванню витрат за надані пільги інвалідам зору І та ІІ групи в частині абонентної плати квартирних телефонів у Ніжинському районі на 2016 рік.

- Програма по відшкодуванню витрат організаціям-постачальникам за надані комунальні послуги учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей та членам сімей загиблих осіб вказаної категорії на 2016 рік.

- Програма діяльності Ніжинської спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) “Афганець – 2016”.

- Комплексна програма діяльності Ніжинської районної організації ветеранів війни і праці “Ветеран – 2016”.

- Районна програма “Назустріч людям” на 2016 рік.

- Районна Програма відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед Ніжинським районом, здійснення представницьких та інших заходів на 2016 рік.

- Районна програма по забезпеченню депутатів коштами для проїзду на пленарні засідання, засідання постійних та тимчасових депутатських комісій на 2016 рік.

- Програма покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин, що дислокуються на території Ніжинського району Чернігівської області, військовозобов’язаних, призваних за мобілізацією та добровольців, які беруть участь в антитерористичній операції на 2016 рік.

- Районна Програма розвитку комунальної установи Ніжинської районної ради “Трудовий архів Ніжинського району” на 2016 – 2018 рр.

Найголовнішим питанням було прийняття рішення про районний бюджет на 2016 рік.

Крім того, протягом засідання були розглянуті питання стосовно плану роботи Ніжинської районної ради на І півріччя 2016 року, перейменування села Данине Ніжинського району Чернігівської області, оренди комунального майна, передачі майна до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області.

Щодо питань порядку денного прийняті відповідні рішення.

Також у ході засідання депутати обрали голову постійної комісії з питань АПК, земельних та майнових відносин. Ним став Володимир ЮВКО.

Оскільки деякі питання порядку денного потребують детального розгляду на постійних комісіях районної ради, то було вирішено розглянути їх на другому засіданні третьої (позачергової) сесії сьомого скликання.

Організаційний відділ районної ради