back

Роздрібна торгівля у м.Ніжині за 9 місяців 2015р.

24 грудня 2015

За 9 місяців 2015р. в м.Ніжині підприємствами–юридичними особами, які здійснювали діяльність із роздрібної торгівлі, реалізовано населенню товарів на 427 млн.грн., що становило 84,6% проти 9 місяців 2014р. Внесок району в роздрібному товарообороті області склав майже 7%.

У структурі роздрібного товарообороту підприємств 52% обсягу припадало на продовольчі товари. Серед них вагому частку займав продаж м’ясопродуктів, кондитерських виробів, молока та молочних продуктів, включаючи сир, рибних продуктів, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Серед непродовольчих товарів чималий вплив на формування роздрібного товарообороту підприємств мав продаж товарів фармацевтичних, бензину, побутових електротоварів та освітлювального приладдя, дизельного пального, комп’ютерів, периферійного устатковання, програмного забезпечення, товарів парфумерно-косметичних. Вартість перелічених товарів склала понад дві третини від реалізованих непродовольчих товарів.

У розрахунку на 1 особу було реалізовано товарів на 5903 грн. (в області – 6026 грн.). За цим показником м.Ніжин посів п’яте місце серед міст та районів області після м.Чернігова, Чернігівського району, м.Новгорода- Сіверського та м.Прилук.

Головне управління статистики у Чернігівській області