back

Друга сесія Ніжинської районної ради VIІ скликання

23 грудня 2015

22 грудня у залі засідань міськвиконкому відбулася друга сесія Ніжинської районної ради VIІ скликання. Вів засідання голова районної ради Олег БУЗУН.

До сесійної зали прибули 29 депутатів районної ради (із 34). Також у роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації Вячеслав ІВАШИН, перший заступник голови РДА Сергій БАТРАК, депутат Чернігівської обласної ради Валерій ГАВРИЛЕНКО, сільські голови територіальних громад району, начальники управлінь та відділів, керівники організацій, працівники апарату РДА та районної ради, представники засобів масової інформації та інші запрошені.

Перед початком сесійного засідання керівники району привітали з Днем народження депутата районної ради Ларису РИБКУ.

Першочергово на сесії було розглянуто та прийнято рішення щодо Регламенту Ніжинської районної ради 7 скликання. Олег Віталійович зачитав деякі зміни до регламенту попереднього скликання і його було прийнято за основу. Після чого депутати райради Анатолій СЛУЦЬКИЙ та Оксана МЕЛАШЕНКО внесли деякі поправки й регламент було прийнято в цілому.

Наступні два питання - про затвердження Положення про постійні комісії Ніжинської районної ради та про утворення та обрання постійних комісій Ніжинської районної ради. Попередньо була проведено нараду з депутатами, які представляють різні політичні сили. Тоді в ході засідання представники від різних політичних партій обговорили питання створення постійних комісій таких, як: постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності (Другаков Володимир Леонідович, Іваненко Олег Олександрович, Кільовий Віктор Миколайович, Мелашенко Оксана Миколаївна, Музиченко Інна Володимирівна, Скрипка Яна Михайлівна, Товстоп’ята Ганна Іванівна, Шевлюга Володимир Іванович); постійної комісії з питань АПК, земельних та майнових відносин (Ювко Володимир Васильович, Макаренко Григорій Григорович, Окостень Микола Дмитрович, Осипенко Віталій Іванович, Породько Станіслав Вікторович, Радченко Віктор Миколайович, Ременюк Станіслав Володимирович, Самойленко Микола Олексійович, Сутула Олексій Олексійович); постійної комісії з гуманітарних питань, охорони здоров’я, соціального захисту населення та екології (Бондаренко Андрій Леонідович, Близнюк Олександр Миколайович, Кіт Ольга Василівна, Лазановська Світлана Василівна, Легеза Тетяна Миколаївна, Пехотіна Юлія Леонідівна, Примак Дмитро Миколайович, Семеряко Віра Олександрівна, ); постійної комісії з питань законності, розвитку та реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції(Слуцький Анатолій Анатолійович, Бузун Світлана Миколаївна, Іващенко Анатолій Костянтинович, Курило Любов Олександрівна, Постол Катерина Михайлівна, Пулінець Микола Михайлович, Рибка Лариса Віталіївна). Обидва рішення було прийнято одноголосно.

Крім того, протягом засідання були розглянуті питання стосовно утворення Президії Ніжинської районної ради, затвердження Положення про Президію Ніжинської районної ради, а також про деякі питання оплати праці голови Ніжинської районної ради та заступника голови Ніжинської районної ради. Із усіх питань порядку денного прийняті відповідні рішення.

У ході засідання депутати активно обговорювали кандидатів на посади голів постійних комісій ради. Внаслідок чого було оголошену перерву для обговорення в межах комісій.

Після перерви було обрано голів трьох комісій із чотирьох. Так, головою постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності було обрано Володимира ДРУГАКОВА; головою постійної комісії з гуманітарних питань, охорони здоров’я, соціального захисту населення та екології - Андрія БОНДАРЕНКА, а головою постійної комісії з питань законності, розвитку та реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції – Анатолія СЛУЦЬКОГО. Без очільника залишилася поки що постійна комісії з питань АПК, земельних та майнових відносин, оскільки за кандидата Володимира ЮВКА проголосували лише 16 (із 18 необхідних) депутатів.

Організаційний відділ районної ради