back

Відтепер всі розпорядники та одержувачі бюджетних коштів мають право оформити передплату на наступний рік вже сьогодні

22 грудня 2015

У рамках спільної роботи Укрпошти, Національної спілки журналістів України, Української асоціації видавців періодичної преси, ДП «Преса», представників різних ЗМІ щодо розвитку в Україні послуг з розповсюдження періодичних друкованих видань за передплатою, на законодавчому рівні вдалося закріпити право бюджетних установ оформлювати передплату періодичних видань на наступний рік у поточному році.

Відповідне рішення затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 18 листопада 2015 р. № 946 «Про внесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2014 р. № 117».

Відтепер всі розпорядники та одержувачі бюджетних коштів мають право оформити передплату на наступний рік вже сьогодні, оскільки передплатна кампанія на 2016 рік на місцеві видання триває до 28 грудня. Враховуючи особливості технологічного процесу послуги з передплати, зокрема те, що приймання замовлень здійснюється в поточному році, а доставка видань споживачу – в наступному, під час проведення передплатної кампанії на 2015 рік виникали труднощі в частині перерахування бюджетними організаціями коштів за прийняту передплату.

Завдяки новоприйнятій постанові Кабінету Міністрів України всі бюджетні установи можуть спланувати витрати на передплату періодичних видань та здійснити вчасну оплату. Це в свою чергу сприятиме підвищенню рівня передплати та поінформованості населення, популяризації місцевих ЗМІ та їх своєчасній доставці навіть у найвіддаленіші населені пункти нашої країни.

З повагою, «Ніжинський вісник»