back

Про індекси споживчих цін на товари та послуги

10 вересня 2015

За розрахунками Держстату показник рівня інфляції в серпні 2015р. в області становив 99,3%, в Україні – 99,2%; з початку року в області – 141,6%, в Україні – 138,2%.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в області в серпні знизилися на 1,2%. Найбільше (на 16,6%) подешевшали овочі, у т.ч. буряк та морква – майже удвічі, картопля – на 24,2%, цибуля – на 12,8%. Фрукти знизилися в ціні на 13,1%, цукор – на 8,3%, риба та продукти з риби, крупи манні та борошно – на 2,3–4,0%. Водночас яйця стали дорожчими на 7,1%, крупи гречані – на 5,3%, сало, м’ясо та м’ясопродукти, сири та молоко – на 0,8–2,6%.

Головне управління статистики у Чернігівській області