back

Ніжинська міжрайонна виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності інформує.

28 серпня 2015

В першому півріччі 2015 року організаційна робота Ніжинської дирекції була направлена на виконання Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування ” від 23.09.1999 року за № 1105 – XIV (далі Закон № 1105) та виконання показників тимчасового розпису доходів і видатків по визначених пріоритетних напрямках.

Згідно ст. 20 Закону 1105 за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням надаються наступні види матеріального забезпечення та соціальних послуг:

- допомога по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною);

- допомога по вагітності та пологах;

- допомога на поховання (крім поховання пенсіонерів,безробітних та осіб, які померли від нещасного випадку на виробництві);

- оплата лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм.

Головним завданням дирекції було і залишається своєчасне фінансування підприємств, установ, організацій (страхувальників) для надання застрахованим особам матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду.

Відповідно до статті 34 Закону 1105 фінансування страхувальників-роботодавців на виплати допомоги за кошти Фонду здійснюється районним, міжрайонними, міськими виконавчими дирекціями відділень Фонду протягом 10-ти робочих днів після надходження заяви-розрахунку на фінансування допомоги застрахованим особам відповідно до «Порядку фінансування страхувальників для надання застрахованим особам матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності», затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 22.12.2010 р № 26 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 25.01.2011 р. за № 111/18849.

За перше півріччя 2015 року до дирекції надано та опрацьовано 1022 заяви-розрахунок, по яких профінансовано усіх видів допомоги на суму 4 млн. 599 тис. грн., серед яких виплати по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворими) 3 млн. 323 тис. грн.; виплати по вагітності та пологах 1 млн. 259 тис. грн.. та на поховання 17,6 тис.

Отримали відновлювальне лікування в умовах санаторно-курортних закладів 18 застрахованих осіб міста та районну, вартість лікування склала 155,3 тис. грн. В тому числі, по профілях відновлювального лікування видано путівок :

- після гострого інфаркту міокарду - 3

- порушення обміну речовин - 5

- гострі церебральні порушення - 5

- після оперативного втручання на органах травлення - 3

- після ортопедичних операцій - 2 .

Згідно з «Порядком формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування» за формою Ф4 ФСС з ТВП повинні були звітувати 226 страхувальників, фактично надано 226 звітів, або 100%.

Волкова Н.П., директор Ніжинської міжрайонної виконавчої дирекції обласного відділення Фонду