back

Чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації

05 серпня 2015

04 серпня відбулося засідання Громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації.

На початку засідання члени Громадської ради поспілкувалися з заступником голови райдержадміністрації Оксаною Мелашенко.

Представників громадськості цікавили питання відносно бачення посадовцем кадрової політики в райдержадміністрації, співпраці органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з представниками інститутів громадянського суспільства, зокрема, з Громадською радою.

Відповідаючи на питання учасників зібрання, Оксана Миколаївна наголосила, що у своїй роботі вона керується принципом максимальної відкритості і саме у плідній співпраці між владою і громадськістю вбачає єдино вірний шлях побудови сучасного демократичного суспільства.

Також Оксана Миколаївна запросила членів ради взяти участь у щопонеділкових оперативних нарадах заступника голови з питань гуманітарної сфери, політико-правових та соціальних та першого заступника голови РДА.

Повертаючись до питань порядку денного, члени Громадської ради заслухали відповідального за напрямок роботи щодо запобігання та виявлення корупції в Ніжинській РДА, начальника відділу з питань цивільного захисту, мобілізаційонї роботи та взаємодії з правоохоронними органами Михайла Марченка. Він розповів про заходи, які проводяться в райдержадміністрації з метою запобігання корупційним діянням, хід чергової хвилі мобілізації, надання учасникам АТО статусу учасника бойових дій, та інше.

Найбільше питань присутніх було пов’язано з нещодавно проведеним обшукам на території навчальної бази ніжинських козаків, що знаходиться по вул.Шекерогринівській в м.Ніжині. Михайло Сергійович сказав, що по можливості з’ясує обставини даної справи і тоді зможе надати відповіді на підняті питання.

Учасники зібрання заслухали та обговорили ряд питань щодо результатів зустрічі з трудовим колективом Ніжинської ЦРЛ, організації легкоатлетичного пробігу, присвяченого 24-й річниці незалежності України, етичності поведінки членів Громадської ради в якості уповноважених представників, підтримки звернення до виконавчого комітету м.Ніжина по перейменуванню вулиць, тощо.

Наступне засідання Громадської ради заплановано на 18 серпня 2015 року з наступним порядком денним:

1. Інформація начальника відділу освіти райдержадміністрації про результати ЗНО в школах району.

2. Пропозиції Громадської ради до районного плану заходів з нагоди відзначення 24-ї річниці незалежності України та Дня Державного Прапора України.

3. Інформація про хід адміністративної реформи в Ніжинському районі.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА