back

Самооцінка домогосподарствами Чернігівської області рівня своїх доходів

10 липня 2015

У рамках постійного вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у січні поточного року проведене опитування населення Чернігівської області щодо самооцінки рівня своїх доходів у 2014 році та економічних очікувань на 2015 рік.

Визнали рівень своїх доходів достатнім, але заощаджень не робили, третина родин Чернігівщини, а частка сімей, що робили заощадження, зменшилася та склала 4%. Вважали свій дохід достатнім для нормального харчування, але обмежували себе в споживанні непродовольчих товарів та послуг 57% домогосподарств області. Разом із тим, 6% домогосподарств відповіли, що не змогли забезпечити навіть достатнє харчування.

В Україні 47% домогосподарств заявили про те, що доходів було достатньо, але заощаджень вони не робили, кількість респондентів, які високо оцінили рівень своїх доходів становила 4% (грошей вистачало навіть на заощадження). Найбільше робили заощадження в Дніпропетровській та Житомирській областях.

Прогнози жителів області щодо перспектив розвитку економіки України на 2015 рік розподілилися таким чином: вважали, що цей період буде сприятливим 1% домогосподарств, сприятливим, але не в усьому – 5%, без будь-яких відчутних змін – 17%, несприятливим, але не в усьому – 23%, несприятливим – 53% домогосподарств.

Головне управління статистики у Чернігівській області