back

ЗАПИТАННЯ - ВІДПОВІДЬ

23 березня 2015

Як оплачувати лікарняний, який був відкритий у 2014, а закритий у 2015 році та лікарняні, що були закриті в 2014, але оплачуються у 2015 році?

У цих випадках розмір оплати визначається на дату настання страхового випадку, підтвердженого лікарняним листком.

Тобто, якщо перший день непрацездатності, зазначений у лікарняному припадає на 2014 рік, то оплата всього лікарняного здійснюється, виходячи з розмірів згідно Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 року № 2240-ІІІ. Якщо перший день непрацездатності, зазначений у лікарняному припадає вже на 2015 рік, то оплата здійснюється у розмірах, зазначених у ст. 24 Закону України Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XIV у чинній з 01.01.2015р. редакції.

Які розміри допомоги по тимчасовій втраті працездатності діють з 01.01.2015 року в залежності від страхового стажу застрахованої особи?

1. Допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується застрахованим особам залежно від страхового стажу в таких розмірах:

1) 50 відсотків середньої заробітної плати (доходу) - застрахованим особам, які мають страховий стаж до трьох років;

2) 60 відсотків середньої заробітної плати (доходу) - застрахованим особам, які мають страховий стаж від трьох до п’яти років;

3) 70 відсотків середньої заробітної плати (доходу) - застрахованим особам, які мають страховий стаж від п’яти до восьми років;

4) 100 відсотків середньої заробітної плати (доходу) - застрахованим особам, які мають страховий стаж понад вісім років;

Чи змінився розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності застрахованим особам, які відносяться до пільгових категорій?

У зв’язку із внесенням змін Законом України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28.12.2014 до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796 (далі Закон № 796), було скасовано норми статті 23 Закону № 796, а саме: компенсації та пільги громадянам, віднесеним до категорії 4 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, зокрема, виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності в розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати незалежно від страхового стажу, що призвело до неузгодженості норм статті 24 Закону № 1105 з нормами Закону № 796.

Враховуючи те, що з 01.01.2015 статтю 23 Закону № 796 виключено, пільга щодо виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності в розмірі 100 відсотків заробітної плати незалежно від страхового стажу, визначена пунктом 5 частини першої статті 24 Закону № 1105, особам віднесеним до категорії 4 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, за страховими випадками які настали з 01.01.2015, не надається.

Якщо страховий стаж менше 6 місяців, які обмеження в цьому випадку застосовуються при розрахунку лікарняного листка?

З’явилась нова норма, що встановлює обмеження за розміром лікарняних і декретних для працівників із страховим стажем менше 6 місяців упродовж 12 місяців перед настанням страхового випадку. Така особа має право на матеріальне забезпечення в таких розмірах:

- для допомоги по тимчасовій непрацездатності – виходячи з нарахованої заробітної плати, з якої сплачувався ЄСВ, але в розрахунку на місяць не вище мінімальної заробітної плати, встановленої законом у місяці настання страхового випадку;

- для допомоги по вагітності та пологах – виходячи з нарахованої заробітної плати, з якої сплачувався ЄСВ, але не вище двократного розміру мінімальної заробітної плати та не менше за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом у місяці настання страхового випадку.

Кого з працівників торкнуться такі обмеження?

Тут можна назвати застрахованих осіб, які, зокрема:

- тільки починають свою трудову діяльність;

- змінили місце роботи, при цьому між працевлаштуванням була значна перерва;

- вийшла з відпустки для догляду за дитиною до 6 років;

- працюють на умовах неповного робочого часу або перебували у відпустці без збереження заробітної плати, і внаслідок цього розрахований страховий стаж за останній рік виявився менше 6 місяців.