back

До уваги споживачів природного газу! Продовжується прийом заяв на компенсацію на житлово-комунальні послуги

14 листопада 2014

Постановою КМУ від 5 квітня 2014 року № 83 «Про посилення соціального захисту в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги» (чинна з 01.07.2014 р.) передбачено надання населенню компенсації додаткових витрат на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води у зв’язку з підвищенням цін і тарифів на ці послуги.

Стосовно права на отримання компенсації

Право на отримання компенсації мають сім’ї, у яких середньомісячний сукупний дохід за попередні шість місяців не перевищує величини прожиткового мінімуму для сім’ї, що визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення. До складу сім’ї включаються особи, які зареєстровані у житловому приміщенні (будинку).

У разі коли будь-хто з працездатних членів сім’ї надає інформацію про відсутність доходів за будь-який місяць протягом періоду, за який визначається сукупний дохід, до розрахунку приймається дохід такого члена сім’ї на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Встановлені прожиткові мінімуми (з 1 січня 2014 року):

для дітей віком до 6 років - 1032 грн.;

для дітей віком від 6 до 18 років - 1286 грн.;

для працездатних осіб - 1218 грн.;

для осіб, які втратили працездатність - 949 гривень.

Хто може звернутися за призначенням компенсації?

Особа, яка зареєстрована у житловому приміщенні (будинку).

Як розраховується розмір компенсації

Компенсація розраховується як різниця між розміром плати за послуги газопостачання у межах норм споживання (з урахуванням пільг та субсидії) після підвищення цін і тарифів на послуги та розміром відповідного платежу, який сім’я сплачувала до зміни цін і тарифів на послуги.

Компенсацію не отримають сім’ї, які одержували і будуть одержувати житлові субсидії.

Які документи необхідні для оформлення компенсації?

Особа, яка зареєстрована у житловому приміщенні (будинку) звертається до управління соціального захисту з відповідною заявою та пред’являє паспорт громадянина України. Крім того, наводиться перелік комунальних послуг, якими користується сім’я, із зазначенням реквізитів підприємств, що надають послуги.

До заяви додаються:

довідка про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб;

довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні (будинку), за формою, затвердженою наказом Міністерства праці та соціальної політики відь 27 серпня 2004 р. № 192 (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги).

За призначенням компенсації звертатись до управління соціального захисту населення Ніжинської РДА за адресою: пл. Івана Франка, 1, кім. 1. Телефон для довідок: 2-01-98.