back

Міжнародний «Покровський ярмарок – 2010»

11 жовтня 2010

Можливо для когось осінь і є сірою та непривітною, а от Ніжинці та мешканці району чекають її з нетерпінням, адже саме золотою осінньою порою у місті Ніжині кожного року святкують Покровський ярмарок.

Ось і цього року свято не заставило себе чекати й 9 жовтня в Ніжин завітали гості звідусіль. Ніжинщина проводить свій 18-й ярмарок. Це є свідченням того, що ми свято оберігаємо і примножуємо славні традиції попередніх поколінь.

Виступаючі перед присутніми голова райдержадміністрації Володимир Другаков зазначив, що Покровський ярмарок – це велика подія, свято наших досягнень, нашої творчості, культури й традицій, що знову збирає тисячі учасників з усіх куточків України.

Відроджений сучасниками, Покровський ярмарок гідно презентує Ніжинщину в Україні, приваблюючи численних гостей здобутками вітчизняної промисловості і сільського господарства, неповторними виробами народних майстрів й істинно національним мистецтвом художніх колективів.

Покровський ярмарок традиційно проходить напередодні одного із найбільших свят осені – Покрови, що відзначається 14 жовтня.

Ми пишаємося тим, що Ніжинщина в різні часи була визначним центром культури Лівобережної України, потужним промисловим та сільськогосподарським краєм.

Сьогодні жителі нашого району невтомною, натхненною працею та реальними справами примножують здобутки і велич рідного краю в різних сферах життєдіяльності регіону.

У своєму виступі керівник району висловив щиру вдячність всім трудівникам хто своєю працею примножує славу нашого краю і робить свій вагомий внесок в добробут громади.

Хочеться вірити, що майбутні покоління будуть зберігати, продовжувати та примножувати творчі і трудові здобутки своїх земляків в ім’я розквіту Ніжинщини, у досягненні високої мети – процвітання незалежної України.

Здоров»я всім міцного, щастя, земних благ і гараздів, благополуччя вам і вашим родинам!, побажав присутнім Володимир Другаков. Нехай захистить всіх нас Пресвятая Покрова, принесе в кожну оселю добробут, мир і благополуччя.

Всі бажаючі могли відвідати сільські садиби 13 територіальних громад, які відображали мальовничий колорит Ніжинського району. Веселого настрою додавали виступи 18 художніх та творчих колективів.

Фото Наталії Мордач