back

Свято добра та дитячої надії

29 вересня 2010

День усиновлення відзначаємо разом із великим православним святом Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. Ці імена уособлюють головні християнські чесноти, втілюють ідеали мудрості й відкритого серця, здатного безкінечно любити, вірити і давати надію. Усиновити дитину-сироту — означає проявити милосердя.

Слухаючи історії про усиновлення дітей та спостерігаючи за їхнім життям розуміємо, що батьки-усиновлювачі здійснюють життєвий подвиг.

За 9 місяців 2010 р. жителями Ніжинського району усиновлено 2 дітей, позбавлених батьківського піклування, громадянами України усиновлено 3 дітей, вихідців з Ніжинського району, під опіку та піклування в районі влаштовано 8 дітей, в 4 прийомних сім"ях виховується 5 дітей.

З кожним роком зростає число бажаючих взяти в свою сім"ю обділену батьківською ласкою дитину. Змінилося саме ставлення суспільства до проблеми сирітства, усі ми стали гуманнішими й чутливішими до чужого горя. Нині можемо з гідністю сказати: в України немає й не може бути нерідних дітей.

З 1 січня 2009 року запроваджено новий вид соціальної підтримки – одноразова допомога сім"ям, які усиновили дитину. Ця допомога установлена в такому ж розмірі, як і при народженні першого малюка, але виплачується незалежно від віку усиновленої дитини. Також удвічі збільшено допомогу сім"ям, які виховують дітей під опікою.

Щиро дякую всім, хто долучився до цієї шляхетної справи, хто зігрів маленькі серця теплом та ніжністю люблячої родини. Тож нехай ці зерна любові та піклування, що ми засіваємо сьогодні у дитячі душі, назавтра проростуть щедрим врожаєм добра.

Візьміть дитину у родину! І не хай разом з цим прекрасним моментом у вас назавжди поселиться щастя, добробут та родинне благополуччя!

Володимир Другаков,

голова райдержадміністрації