back

У БОГДАНІВЦІ В ОСТАННЮ ПУТЬ ПРОВОДЖАЛИ СЕРГІЯ БАРАНА

12 вересня 2014

Трагічна звістка прийшла на Ніжинську землю 9 вересня. У військовому госпіталі в Львові помер після тяжкого поранення боєць 13-го батальйону територіальної оборони Сергій Баран із Богданівки. Сорокачотирирічний чоловік майже чотири місяці воював на Луганщині. А 19 серпня його тяжко поранило осколками «Градів». Спочатку вояка лікували в Харківському госпіталі, згодом перевезли у Львів, де героїчний боєць переніс кілька операцій. Стан пораненого залишався тяжким. І врешті серце не витримало. 9 вересня герой пішов із життя…

Народився Сергій Баран 17 жовтня 1970 року у Богданівці. До школи ходив у Перемогу. Після школи вчився у Ніжинському професійно-технічному училищі, де здобув спеціальність механізатора. Строкову службу проходив у Туркменістані прикордонником, де отримав поранення. Та тоді все обійшлося. Він вилікувався й повернувся додому.

Працював у місцевому господарстві КСП імені Прядка аж до мобілізації. 28 квітня був зарахований до складу 13-го батальйону територіальної оборони, який виконував бойові завдання в зоні АТО.

Жителі села тепло відгукуються про свого односельця, який був доброю, працьовитою людиною, гарним сім’янином.

Вдома Сергія так і не дочекалися дружина й троє дітей, літні батьки, сестра і брат.

Поховали його 11 вересня на кладовищі у Богданівці, неподалік від рідної хати.

На цвинтарі відбувся траурний мітинг, де зібралася вся Богданівка та жителі інших сіл Перемозької сільської ради, які прийшли провести в останню путь земляка-героя. Добрі слова про нього від щирого серця мовили голова РДА Ігор Смаль, голова районної ради Олег Бузун, військовий комісар Ніжинсько-Куликівського об’єднаного військового комісаріату Володимир Іваницький, командир Сергія.

Слава героям і вічна їм пам’ять!

Олена Найда