back

Запобігання мінімізації податкових зобов’язань – мета операції “Бюджет»

11 листопада 2010

Залучити до здійснення розрахунків з державою мінімізаторів податкових зобов’язань – це серйозна робота ніжинських податківців, яка продовжує проводитися в рамках операції «Бюджет». Адже досить часто задля ухилення від сплати податків платники податків використовують схеми ухилення від оподаткування . Податківці відслідковують контрагентів по всьому ланцюгу постачання посередників , а це-як правило, не одна фірма між реалізатором та кінцевим споживачем., виявляють транзитні фірми та докази безтоварних операцій.

В рамках операції «Бюджет» є можливість отримувати дані про тих підприємств, які користуються подібними схемами. Розкриваючи їх працівники податкової інспекції та податкової міліції попереджають спроби незаконного відшкодування ПДВ : результат січня- вересня 2010 року -3823,6 тис.грн. Працівниками управління податкового контрою відпрацювуються в ході перевірок підприємства , які сформували податковий кредит за рахунок підприємств з ознаками фіктивності, усуваються розбіжності та виявляються СГД, які занизили податкові зобов’язання. Донараховано 1,2 млн.грн. податку на додану вартість .

Податківці запевняють, що кожне підприємство зі значними обсягами доходів та які сплачують мінімальні податки, не залишаться поза їх увагою.