back

У райдержадміністрації

20 серпня 2010

Цей тиждень був насичений подіями. 16 серпня відбулась розширена апаратна нарада при голові райдержадміністрації за участю заступників голови, керівника апарату райдержадміністрації та керівників структурних підрозділів райдержадміністрації. Голова райдержадміністрації В.Другаков у своєму виступі більш детально зупинився на питанні підготовки до відзначення в районі Дня Державного прапора та Дня незалежності України. Про хід проведення ремонтних робіт та готовність освітніх закладів до початку нового 2010-2011 навчального року інформувала Л.Лозова, начальник відділу освіти райдержадміністрації. А.Пономаренко, заступник голови райдержадміністрації доповів про забезпечення виконання заходів, спрямованих на захист лісових масивів, торфовищ і сільгоспугідь від пожеж. Для гасіння торфовищ в районі с. Кукшин вирішено залучити авіаційну техніку МНС. З планом роботи на тиждень присутніх ознайомила Т. Коник, керівник апарату райдержадміністрації.

Цього ж дня голова райдержадміністрації побував з робочою поїздкою у сс. Вертіївка та Бобрик. Разом з головою Вертіївської сільської ради Олександрою Теслик Володимир Другаков відвідав об"єкти соціальної сфери, зокрема, Бобрицьку ЗОШ І-ІІ ст. При зустрічі керівника району з активом села були обговорені питання життєдіяльності громади, а саме газифікації с. Вертіївка, закриття некомплектної школи в с. Бобрик, питання ремонтних робіт закладів соціальної сфери. На завершення зустрічі голова райдержадміністрації акцентував увагу на необхідності вирішення нагальних проблем.

17 серпня ц.р. проведено семінар-навчання селищного, сільських голів Ніжинського району. На порядок денний були винесені питання:
1.Про підготовку до святкування Дня Державного Прапора та Дня незалежності України в районі.
2.Про повноваження селищного, сільських голів згідно з Законом України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».
3.Про виділення земельних ділянок під сміттєзвалища. Про заключення договорів на розчистку комунальних доріг від снігу.
4.Про підготовку та проведення осіннього призову до Збройних сил України юнаків 1985-1992 р.р. народження в Ніжинському районі. Про виконання заходів щодо проведення зборів військовозобов’язаних у в/ч А0870 м. Чернігів з 28.09. по 07.10.2010р.
5.Про стан перевезення пільгових категорій громадян.
6.Про Постанову Кабінету Міністрів України № 621 від 14.07.2010р. «Про посилення соціального захисту при оплаті житлово-комунальних послуг».
7.Про відбування адміністративно-громадських робіт в районі.
8.Щодо справляння плати за землю з громадян та орендної плати.
На важливості вирішення всіх цих питань наголосив голова райдержадміністрації В.Л. Другаков, який вів семінар.

Цього ж дня під головуванням керівника апарату райдержадміністрації Т.Коник відбулась нарада з попередження дитячої безпритульності, бездоглядності, розвитку форм сімейного виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, профілактики правопорушень та злочинів у дитячому середовищі Ніжинської райдержадміністрації.
Учасниками засідання розглянуто питання:
1.Про стан злочинності серед неповнолітніх та діяльність щодо подолання дитячої безпритульності та бездоглядності.
2.Про влаштування в районі дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання.

19 серпня ц.р. відбулась нарада керівників навчальних закладів. З вітальними словами до присутніх звернувся голова райдержадміністрації В.Другаков, який взяв участь в нараді. У своєму виступі керівник району зупинився на питанні проведення ремонтних робіт та готовності освітніх закладів до початку нового 2010-2011 навчального року. Л.Лозова, начальник відділу освіти райдержадміністрації ознайомила з результатами планового об’їзду шкіл району. Л.Поприткіна, завідувач методичним кабінетом відділу освіти райдержадміністрації доповіла про організацію навчально-виховного процессу у навчальному році. Про стан медичного огляду учнів шкіл району інформувала О.Ювко, головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації.Голова райдержадміністрації відповідав на поставлені учасниками наради питання.