back

Щопонеділкова нарада у районній військовій адміністрації

29 травня 2023

Начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів щопонеділкову нараду з керівниками структурних підрозділів РДА.

У ході наради було проаналізовано стан виконання завдань із забезпечення життєдіяльності району. Особливу увагу присутні приділили наповненню районного бюджету та фінансуваню програм підтримки військових частин та підрозділів.

Начальник відділу культури, освіти, сім’ї, молоді та спорту Валентина Полуда доповіла про організацію органами місцевого самоврядування концертів, святкових заходів та спортивних змагань. Так протягом квітня – травня 2023 року територіальними громадами було проведено 131 масовий захід, з яких 38 – концертів, 58 – спортивних змагань, 30 – мітингів, флешмобів та 2 ярмарки.

В.о. начальника відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування Юлія Нещерет-Лабур повідомила, що за останні два місяці Ніжинщина вратила 27 воїнів.

«Ми повинні постійно пам’ятати про те, що кожного дня Україна втрачає своїх кращих синів і доньок на передових позиціях. І кожного разу, організовуючи розважальні заходи, варто зважати на сльози матерів, які втрачають на війні своїх дітей. У першу чергу, організаторам масових заходів, які прагнуть збирати кошти на допомогу ЗСУ, я наполегливо радив би акцентувати увагу на проведенні благодійних спортивних змагань, матчів, марафонів і т.д., а не на розважальних концертах. І, вчергове наголошую, що при проведенні масових культурних чи спортивних заходів організатори мають націлюватись не на кількість зібраних коштів, а на дотриманні заходів, пов’язаних з безпекою людей», –   наголосив Григорій Ковтун.

По закінченню наради були дані ряд доручень та рекомендацій.

Сектор інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації