back

Навчання з надання першої домедичної допомоги провели в приміщенні Ніжинської РВА

03 серпня 2022

В умовах повномасштабного російського вторгнення питання порятунку людського життя відіграє особливу роль. Відтак нового змісту набувають різноманітні навчання з першої домедичної допомоги, завдяки яким ми можемо освоїти важливі навички, що дозволяють зберегти людське життя до приїзду швидкої допомоги.

Зважаючи на це, 3 серпня 2022 року для працівників Ніжинської районної військової адміністрації провели тренінг із надання першої домедичної допомоги.

Навчання для працівників адміністрації проводили медичні працівники Ніжинського відділення екстерної медичної допомоги – лікар Іван Руденко, фельдшер Вікторія Просяник та медична сестра Наталія Мотяш.

Упродовж навчання учасники освоїли комплекс домедичних заходів, які спрямовані на порятунок та збереження життя потерпілого до прибуття медичного працівника. Окрім отримання фахової теоретичної інформації, учасники закріпили почуте й побачене на практиці. Зокрема, навчилися давати оцінку стану потерпілого, визначати рівень допомоги, якої він потребує, забезпечувати вільну прохідність верхніх дихальних шляхів потерпілого, проводити непрямий масаж серця, робити штучне дихання, зупиняти артеріальну та венозну кровотечі та безпечно перевертати людину на бокове положення.

По завершенню тренінгу всі його учасники залишилися задоволеними, адже такий обмін досвідом сьогодні є надзвичайно важливим і потрібним.

Сектор інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації