back

З Днем Конституції України!

28 червня 2022

Шановні мешканці Ніжинщини! Цього року День Конституції України, одне з найголовніших державних свят, затьмарене трагічними подіями, звуками сирен та страшними звістками, а ворожа дика орда з усіх сил намагається відібрати наше право на суверенність, демократію та життя.

Сьогодні йде війна не лише за збереження державних кордонів, можливість існування нас українців, як нації, а й за наші права, як людей.

Наша Конституція – це не проста збірка законів чи правил. Конституція – це символ нової української епохи, за неї ми століттями стояли на смерть, за неї і зараз кладуть своє життя кращі з кращих синів нашої землі… Тому, не дивно, що рашистські дикуни намагаються позбавити нас нашого найціннішого надбання, того, чого самі ніколи не мали – свободи та права на гідне життя.

В Основному Законі чітко зафіксовано, що Україна унітарна, суверенна, незалежна, демократична, соціальна, правова держава – рівний член світової спільноти. Саме таку державу ми будуємо і всі спроби рашистської недоімперії зупинити нас на цьому шляху приречені!

Нині конституційність та незалежність нашої держави бережуть для нас найхоробріші українці!

Щиро вдячний кожному солдату й офіцеру, добровольцям і працівникам правоохоронних органів, тим, хто в окопі на передовій і в тилу, усім волонтерам і лікарям, вчителям і підприємцям, благодійникам і всім тим, хто гордий бути українцем. Завдяки вашій звитязі, мужності й самовідданості Перемога щодень стає ближчою, а слово «Україна» викликає захоплення в усього світу!

Цього дня хочу побажати кожному українцеві сили та міцності духу! Вірте в Перемогу! Вірте в Україну! Тільки разом ми зможемо вистояти! Слава Україні!

З повагою

начальник Ніжинської районної військової адміністрації

Григорій Ковтун