back

Оперативна інформація в Ніжинському районі за тиждень

20 червня 2022

• Підрозділами ЗСУ, ТрО та ДСНС проведено розмінування 59 тис. 686 га полів, польових доріг та околиць 22 населених пунктів. Завершено гуманітарне розмінування 7 населених пунктів (продовжуються по 12 нас. пунктах). Розміновано 1536 домогосподарств. Виявлено та зібрано 27180 вибухонебезпечних предметів. В плані на обстеження ще близько 30,00 тис. га урочищ лісових господарств району та с/г полів. 

• Не забувайте про заборону для населення відвідувати ліси і в’їжджати до них транспортними засобами. Не з’їжджайте на узбіччя та не користуйтеся лісовими та польовими дорогами, не підходьте до знищеної техніки!

• У районі, відповідно до доручення начальника Ніжинської районної військової адміністрації, триває здача зброї громадянами, які у період з 24 лютого 2022 року отримали стрілецьку зброю, боєприпаси до неї та вибухові речовини для  відсічі та стримування збройної агресії російської федерації на території Ніжина та Ніжинського району і не є військовослужбовцями Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до Конституції та законів України.

• На території Ніжинського району перебуває 16549 внутрішньо-переміщених осіб.

• Тривають роботи щодо комісійного обстеження пошкоджених та зруйнованих житлових будинків, будівель та споруд на територіях громад. Для фіксації руйнувань житлового фонду громадян України скористайтеся додатком Дія. За інформацією семи територіальних громад на їх території 448 частково та 64 повністю зруйнованих житлових будинків, будівель та споруд.

• У закладах освіти району тривають роботи по облаштуванню та приведенню у відповідність до вимог захисних споруд цивільного захисту та найпростіших укриттів.

• На продовольчих ринках району  та роздрібній мережі наявні товари різних груп у достатній кількості. Здійснюється постійний моніторинг цін на значущі товари.

.• Прибуло 5 контейнерів гуманітарного вантажу від Великої Британії (55 піддонів продуктових наборів), які будуть розподілені між громадами району.

• Нагадуємо всім жителям району, що розподілом продуктових наборів у населених пунктах, їх адресною доставкою до кожного мешканця громади займаються органи місцевого самоврядування – міські, селищні та сільські ради!

 

Сектор інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації