25 лютого 2022

Про призов військовозобовязаних на військову службу під час мобілізації.doc                                          

 

 

 

                                                                           

 

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

 

НАКАЗ

 

начальника

Ніжинського районного територіального центру

комплектування та соціальної підтримки

 

24 лютого 2022 року                          м. Ніжин                                             № 46

 

Про призов військовозобов’язаних

на     військову   службу  під    час

мобілізації

 

На виконання Указу Президента України від 24.02.2022 р. № 69/2022 «Про загальну мобілізацію», відповідно до Законів України «Про військовий обов'язок і військову службу» та «Мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про затвердження Указу Президента України «Про загальну мобілізацію»», наказую:

 

1. У період з  25 лютого 2022 року по 25 травня 2022 року, протягом 90 діб провести на території Ніжинського району в обсягах, визначених мобілізаційним планом, призов військовозобов'язаних на військову службу під час мобілізації.

 

  1. Призову на військову службу, під час мобілізації, підлягають військовозобов’язані громадяни України віком від 18 до 60 років, які не мають права звільнення від призову на військову службу під час мобілізації у випадках, передбачених статтею 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

В першу чергу призиваються військовозобов’язані, які виявили бажання у добровільному порядку бути призваними на військову службу під час мобілізації.

 

  1. Усі громадяни, які перебувають на військовому обліку в Ніжинському РТЦК та СП та підлягають призову на військову службу під час мобілізації, зобов’язані прибути за викликом до територіального центру комплектування та соціальної підтримки у час і терміни, що визначені в повістках, мобілізаційних розпорядженнях та розпорядженнях начальника центру за адресою: Чернігівська область, місто Ніжин, вулиця Редькінська,6.

Військовозобов’язані, які не отримали повісток щодо їх виклику до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, зобов’язані прибути до Ніжинського РТЦК та СП 07.03.2022 р. та мати при собі військовий квиток, обліково-послужну картку, водійське посвідчення (за наявності) та мобілізаційне розпорядження (за наявності), документи які посвідчують особу.

 

  1. Військовозобов’язані, які перебувають на військовому обліку в інших районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки та тимчасово перебувають на територій району (міста), у зв’язку з роботою та іншими обставинами, зобов’язані прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку.

 

  1. Зміна місця проживання військовозобов’язаних без дозволу начальника  Ніжинського РТЦК та СП забороняється.

 

  1. Органам державної влади, виконавчим комітетам сільських (селищних) рад, територіальних громад, старостатів, міських рад, підприємствам, установам, організаціям, навчальним закладам усіх форм власності незалежно від їх підпорядкування, житлово-експлуатаційним організаціям та домовласникам організувати та забезпечити в установленому порядку:

виклик військовозобов’язаних з відряджень для забезпечення їх своєчасного прибуття за викликом до територіального центру комплектування та соціальної підтримки;

вручення заброньованим військовозобов'язаним посвідчення про відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації;

здавання до Ніжинського РТЦК та СП відомостей про вручення заброньованим військовозобов'язаним посвідчень про відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації та посвідчень, які не вручені;

своєчасне оповіщення та прибуття громадян, які призиваються на військову службу під час мобілізації, до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для їх перевезення та прибуття на збірні пункти, та у військові частини;

контроль за виконанням правил військового обліку військовозобов'язаними та проходження ними медичного огляду;

роботу системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів;

постійне інформування населення про хід призову громадян на військову службу під час мобілізації;

залучення громадських та волонтерських організацій щодо надання допомоги у проведенні призову громадян на військову службу під час мобілізації та в особливий період.

 

  1. Громадяни, які ухиляються від призову на військову службу під час мобілізації і не з’являються за викликом до територіального центру комплектування та соціальної підтримки несуть відповідальність згідно зі законодавством.

 

  1. Керівника підприємств, установ та організацій, незалежно від підпорядкування і форм власності, несуть відповідальність за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію згідно зі законодавством.

 

  1. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

  1. Наказ оголосити в засобах масової інформації та довести до органів державної влади, підприємств, установ та організацій, навчальних закладів – згідно з розрахунком розсилки.

 

ТВО Начальника Ніжинського районного

територіального центру   комплектування

та    соціальної        підтримки

підполковник                                                                              В. ЯКУЩЕНКО