back

Урочисті заходи з нагоди Дня Соборності України

21 січня 2022

  День 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на Софійській площі на багатолюдному зібранні було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом.

Ті доленосні події заклали фундамент становлення нашої держави в її сучасному вимірі, стали чітким орієнтиром для неподільної та суверенної України сьогодення.

Сьогодні, напередодні відзначення державного свята, в залі засідань райдержадміністрації  відбулось урочисте зібрання.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих героїв за гідність та свободу українського народу та територіальну цілісність нашої держави.

Привітали присутніх з Днем Соборності України голова райдержадміністрації Григорій Ковтун та заступник голови районної ради Дмитро Коробко та побажали усім миру, злагоди, успіхів та добра.

Також учасники зібрання переглянули документальний  фільм про історичні події 1919 року та про «Ланцюг єдності» між Львовом і Києвом 1990 року. 

Цього ж дня відбулось покладання квітів до Меморіалу «Пам’яті Героїв Крут» за участю керівництва райдержадміністрації, а також до Меморіалу "Герої не вмирають" та пам’ятника Тарасу Шевченку у м.Ніжині.

Сектор інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату Ніжинської РДА