back

Ніжинський міськрайонний відділ поліції першим в області реалізував проєкт «Custody records»

13 січня 2022

 Сьогодні у Ніжинському міськрайонному відділенні поліції урочисто відкрили  оновлений простір, що реалізований Національною поліцією, під назвою «Custody records». Участь у заході взяла заступниця голови райдержадміністрації Людмила Желада.

 Це нова підсистема інформаційно-аналітичної системи бази даних Національної поліції, до якої буде внесено інформацію про всі дії із затриманими особами від моменту їх затримання і до поміщення їх до ізолятора тимчасового тримання. Для функціонування цієї системи потрібно забезпечити повний відео контроль та зонування приміщень. Тому на першому поверсі приміщення Ніжинського міськрайвідділу поліції проведено ремонт, встановлено  сучасну систему відео спостереження, введено посаду інспектора з дотримання прав людини.

Все це стало можливо завдяки співпраці Національної поліції, Міжнародного фонду «Відродження», громадської організації «Експертний центр з прав людини», Всеукраїнської благодійної організації «Українська фундація правової допомоги», територіальних громад Ніжинського району, а саме: Ніжинської та Плисківської територіальної громади, меценатів – місцевих підприємців, які доклали зусиль та ресурсів для проведення ремонту, закупівлі меблів та обладнання», - зазначив Володимир Нідзельський, керівник Національної поліції у Чернігівській області.

Система «Custody records» забезпечить як гарантування дотримання прав затриманих, так і захистить поліцейських від свавілля окремих порушників.

 

За матеріалами сайту Ніжинської міської ради