back

У межах «Великого будівництва» Зеленського Україна разом із Airbus створює національного авіаперевізника

25 листопада 2021

В Україні в межах програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» створюється національний авіаперевізник. Проєкт буде реалізовано за участю європейської авіабудівельної компанії Airbus. Про це Володимир Зеленський повідомив під час форуму "Велике будівництво: авіація та туризм", передає Інтерфакс-Україна.

"У рамках цієї програми ми робимо новий крок, потужний крок, про який ми говорили. Від обіцянок переходимо до практичної реалізації - це наш національний авіаперевізник. Його створення буде розпочато офіційно вже сьогодні", - сказав Президент.

Авіакомпанія отримала назву Ukrainian National Airlines, Українські Національні Авіалінії (ЮНА).

За словами Зеленського, французькі консультанти вже підтвердили економічну доцільність створення національного авіаперевізника. Для формування флоту перевізника планується залучити світових лідерів у галузі авіабудування та сформувати замовлення для українських авіабудівних підприємств.

Власний національний перевізник дозволить не лише збільшити пасажиропотік та забезпечити додаткові надходження до бюджету, а й позитивно позначиться на міжнародному іміджі та престижі України.

Нагадаємо, за програмою Володимира Зеленського "Велике будівництво" в Україні стартувала масштабна програма реконструкції регіональних аеропортів. Загалом планується реконструювати та модернізувати аеропорти у 16 ​​містах.