back

Долучайтесь до масштабної еко-ініціативи заліснення України - «Зелена країна»

23 листопада 2021

 

 За інформацією Міндовкілля, сьогодні ліси вкривають лише 15,9% території України при оптимальному показнику лісистості у 20 %. 7 червня 2021 року Президент України Володимир Зеленський на Всеукраїнському форумі «Україна-30. Екологія» підписав Указ «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів». Документ з 2021 року започаткував на всеукраїнському рівні ініціативу масштабного заліснення України - «Зелена країна».

У рамках програми Президента «Зелена країна» за 3 роки планується висадити один мільярд нових дерев, а за 10 років – площа лісів збільшиться на мільйон гектарів.

З метою реалізації Президентської ініціативи органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування спільно з громадськими організаціями проводяться заходи щодо створення нових лісів. Залежно від місця розташування, лісівники висаджують одно- і двохрічні сіянці деревних та чагарникових порід, типових для України. Це – дуб звичайний, сосна звичайна, сосна кримська, ялина європейська, ялиця біла, бук лісовий, ясен звичайний, липа дрібнолиста, клен гостролистий, клен-явір та інші. При створенні лісових культур враховуються глобальні зміни клімату, щоб виростити біологічностійкі лісові насадження.

Основна мета проєкту - привернути увагу до проблем охорони навколишнього природного середовища та відновлення екосистеми планети, сформувати позитивний імідж України у світі через колективну історію успіху та об’єднання людей довкола боротьби з глобальними екологічними викликами. Це дозволить консолідувати зусилля усіх тих, кому не байдуже майбутнє рідного краю, країни та світу.

Запрошуємо усіх небайдужих громадян долучатися до висаджування дерев в рамках ініціативи масштабного заліснення України «Зелена країна».

Відслідкувати хід висадки лісу по регіонах кожен зможе на спеціально створеному сайті https://zelenakraina.gov.ua/

За інформацією відділу економічного та агропромислового розвитку,

транспорту та зв’язку Ніжинської РДА