back

Голова ОДА інспектував об’єкти «Великого будівництва» у Бахмацькій громаді

21 жовтня 2021

 Голова ОДА В’ячеслав Чаус продовжує тримати на пульсі хід реалізації програми «Велике будівництво». Цього разу об’єктами його уваги стали школа, дорога та приймальне відділення міської лікарні Бахмацької громади.

Разом з очільником області побував на об"єктах і голова райдержадміністрації Григорій Ковтун.

— Будівництво школи у Григорівці — один з наймасштабніших проєктів «Великого будівництва» на Чернігівщині.  Про нову будівлю жителі цього та сусідніх сіл мріяли понад 20 років. Будівництво здійснюватиметься у кілька черг. Перша — вже завершена і до неї є зауваження. Другу і третю чергу плануємо об'єднувати, аби максимально оптимізувати зусилля і витрати, —зазначив очільник ОДА.

Загальна кошторисна вартість об’єкту — понад 65 мільйонів гривень.

Інший об’єкт «Великого будівництва» у Бахмацькій ОТГ скоро запрацює. Це оновлене приймально-діагностичне відділення міської лікарні, яке повністю реконструйоване за державний кошт. Залишилося отримати сертифікат про прийняття об’єкта в експлуатацію та виготовити технічний паспорт.

 Проїхався голова ОДА і відремонтованою влітку дорогою загального користування місцевого значення О250102 Бахмач – Часниківка – /М-02/. Підрядник зробив все вчасно і якісно, застосувавши технологію, що підвищить стійкість полотна.

Побував голова ОДА і в Коропі. Тут наступного року планують розпочати капітальний ремонт спортивного комплексу «Аполон».

 – За результатами попереднього оцінювання — об'єкт став першим у своїй категорії, який можуть фінансувати наступного року за рахунок ДФРР.  Високі бали ця пропозиція заробила зокрема завдяки значному відсотку співфінансування з місцевої скарбниці, — зазначив В’ячеслав Чаус.

Проєктно-кошторисну документацію вже виготовлено.

 Ще один об’єкт, який відвідав голова облдержадміністрації – це Коропський дошкільний навчальний заклад «Дзвіночок».  Садочок має шість груп вихованців, одна з яких інклюзивна. Проте тут необхідно завершити ремонтні роботи на фасаді і доопрацювати приміщення всередині. Відтак, заклад — кандидат на фінансування у рамках «Великого будівництва «на наступний рік.

Традиційно поспілкувався В’ячеслав Чаус із представниками місцевих ЗМІ. Коментуючи питання журналістів щодо стану вакцинації, очільник ОДА підкреслив:

- Лише 21% населення області має повний курс щеплень. Для колективного імунітету треба не менше 80%. Єдиний вихід уникнути «червоної зони» — кардинально збільшити кількість щеплень, тому не зволікаймо!

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації