back

На кінець робочого тижня першу дозу вакцини на Чернігівщині отримали 56% освітян. Другу - 38,6%

13 вересня 2021

З кожним днем в Україні рівень захворюваності на COVID-19 зростає. Не є винятком і Чернігівська область. У разі виходу регіону із «зеленої зони» відкритими для відвідування залишаться лише ті навчальні заклади, де щонайменше 80% працівників — вакциновані.

— Яким чином, а значить і наскільки якісно, здобуватимуть освіту діти у час пандемії залежить від нас — дорослих, — наголосив голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус. — З громадами обговорено роботу пунктів вакцинації. Зокрема, працівникам навчальних закладів пропонують провести процедуру у безпосередньо зручному для них місці. Більше того, за попереднього узгодження, з собою можна взяти й родичів.

Станом на 18:00 10 вересня в області однією дозою вакциновано 56% освітян, двома – лише 38,58%. Цього ще замало, щоб навчальний рік пройшов у безпечних умовах у разі нового спалаху коронавірусної хвороби.

— Закликаю освітян стати успішним прикладом для представників інших галузей і якомога швидше дістатися до рекомендованого показника, — сказав В’ячеслав Чаус.