back

Шлях збереження Ніжинської ЦРЛ існує

29 липня 2021

І запропонував його народний депутат України Анатолій Гунько під час робочої зустрічі із першим заступником голови райдержадміністрації Інною Горобей, головою районної ради Анатолієм Красносільським, керівником апарату райдержадміністрації Тетяною Липко, заступником голови районної ради Дмитром Коробко та головами Крутівської, Лосинівської, Вертіївської та Талалаївської територіальних громад.

 

Ніжинська районна лікарня територіально знаходиться у місті Ніжин. Логічним би було передати заклад районної ради міській. Проте Ніжинська міська громада не виявила бажання приймати у свою власність Ніжинську ЦРЛ як установу, цікавить її лише майновий комплекс. Такого розвитку подій районна влада допустити не може. Тим паче постійно надходять звернення від жителів громад та від самих працівників лікарні зберегти заклад охорони здоров’я як окрему установу, що могла б обслуговувати сільське населення.

 

Анатолій Гунько запропонував, як альтернативу, утворити комунальне неунітарне підприємство, співзасновниками якого будуть чотири громади (Вертіївська, Лосинівська, Крутівська та Талалаївська), котрі відповідно разом і співфінансуватимуть установу.

 

Ця пропозиція була підтримана присутніми. За громадами залишається документальне впорядкування даного питання – а саме відповідні рішення про згоду депутатів селищної та сільських рад.

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА