back

Ніжинську районну організацію ветеранів очолила Ніна Дерека

22 липня 2021

Сьогодні під час чергового пленуму районної ради ветеранів обрали нового голову Ніжинської районної організації ветеранів.

 

Очолював організацію 17 років підряд Володимир Карпенко, до того він працював агрономом, керівником радгоспу, начальником управління сільського господарства райдержадміністрації. Та сьогодні він написав заяву про складання повноважень. Під час свого виступу Володимир Миколайович згадував, що у 2004 році організація налічувала 18 тис. ветеранів війни та праці, 800 з них були учасниками Другої світової. Сьогодні ж ветеранів налічується 8 тис. осіб, 1,5 тис. – це діти війни і лише 7 – фронтовики. За час його роботи на посаді він постійно відчував підтримку колег та районної влади. Щороку, за поданням Ніжинської районної державної адміністрації, районна рада затверджувала Програму «Ветеран», з якої фінансували утримання громадської організації та допомагали учасникам бойових дій, вдовам, дітям війни, ветеранам праці.

 

Подякували Володимиру Карпенку за роки роботи, настанови та поради, відповідальність та фаховість перший заступник голови райдержадміністрації Інна Горобей та заступник голови районної ради Дмитро Коробко. Інна Миколаївна відзначила його Подякою голови райдержадміністрації.

 

Хоча і з сумом та кворум районної ради ветеранів одноголосно задовольнив заяву Володимира Карпенка та так само одноголосно проголосував за кандидатуру на посаду голови районної ради ветеранів Ніни Дереки. Довгий час вона працювала Переяслівським сільським головою, неодноразово обиралась депутатом у районну раду, останні роки очолювала ветеранську організацію с. Переяслівка, має неабиякий управлінський досвід та активну громадську позицію. Вона подякувала присутнім за підтримку і обіцяла їх не підвести.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА