back

На Чернігівщину надійшло 34 800 доз вакцини Moderna із 65 тисяч запланованих

21 липня 2021

Про це повідомила заступниця голови Чернігівської облдержадміністрації Жанна Шерстюк. За її словами, вакцина Moderna з цієї поставки призначена для використання мобільними бригадами, які щеплюють організовані колективи та професійні групи з попередніх етапів, а також буде використовуватися у центрах вакцинації населення.

 

Нагадаємо, 18 липня Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 2 000 040 доз мРНК-вакцини від COVID-19 виробництва американської компанії Moderna. Ця партія вакцин надається урядом США через глобальний фонд COVAX.

 

Moderna схвалена ВООЗ для екстреного застосування. Необхідні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Її ефективність — 94,1%.

 

Область продовжує отримувати вакцину для проведення щеплень. 

 

— Для вакцинації повторною дозою ми також отримали 3 500 доз вакцини AstraZeneca, — зазначила заступниця голови ОДА Жанна Шерстюк. — На сьогодні область забезпечена у достатній кількості вакцинами Comirnaty (Pfizer-BioNTech) та CoronaVac, які розподілені між усіма районами області. 

 

Дізнавайтеся більше про вакцинацію проти COVID-19 за номером контакт-центру 0-800-60-20-19 та на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації