back

Працівники служб у справах дітей територіальних громад району підвищували кваліфікацію

15 липня 2021

Проблема дитячого сирітства набуває все більшої актуальності у нашому суспільстві, тож завдання влади на всіх рівнях забезпечити належні умови для виховання дітей, які опинились без батьківської опіки, у сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові і розуміння. Усиновлення, опіка (піклування), прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу – це чотири форми сімейного влаштування дітей в Україні.

 

Працівники новостворених служб у справах дітей територіальних громад району потребують теоретичних та практичних знань у сфері захисту прав дитини та формування системи інституційного догляду та виховання дітей. Тож на цю тему сьогодні Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування,

державних підприємств, установ і організацій спільно із службою у справах дітей облдержадміністрації провели короткостроковий семінар на базі Ніжинської районної державної адміністрації.

 

Відкрили семінар перший заступник голови райдержадміністрації Інна Горобей та заступник начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Юлія Олефіренко.

 

Остання разом із своїми колегами пояснила функції органів опіки та піклування щодо зарахування дітей на цілодобове перебування до закладів інституційного догляду за заявами батьків, познайомила з формами влаштування дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, роз’яснила законодавчі засади влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування під опіку/піклування, до прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та окремі аспекти організації соціально-правового захисту дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах та соціальної роботи з її батьками.

 

Отримані знання у ході семінару стануть у нагоді для працівників новоутворених служб у справах дітей, адже захист прав та інтересів дітей, їх безпека та належні умови для життя – це відповідальність кожної громади.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА