back

Збереження прибережних зон та лугів - важливі питання для батуринців

12 липня 2021

Минулого тижня, 9 липня, відбулась виїзна приймальня Ніжинської райдержадміністрації у Батуринській міській раді, за участі очільника району Григорія Ковтуна та керівника апарату райдержадміністрації Тетяни Липко. Посадовці обговорили проблемні питання життєдіяльності громади із заступником міського голови Олександром Козловським та провели прийом громадян.

 

Батуринців, здебільшого, хвилювали земельні питання - збереження громадських пасовищ, прибережних смуг і лугів, екологічна безпека цих зон під час обробітку сільськогосподарськими підприємствами.

 

Важливими питаннями для громади є робота із сім'ями, які опинилися в складних життєвих обставинах, та організація оздоровлення дітей пільгових категорій.

 

Крім того, в громаді активно працюють над реорганізацією закладів освіти в рамках нового реформування. При цьому для міської влади важливо зберегти усі школи громади, жодна не буде закрита.

 

Принагідно, голова РДА Григорій Ковтун оглянув хід підготовчих робіт до будівництва 30-метрового флагштоку з нагоди 30-річчя Незалежності України, що реалізується в рамках проекту Президента України "Велике будівництво". Жовто-блакитний стяг планують встановити на території заповідника " Гетьманська столиця". Зараз на місці відбуваються археологічні дослідження.

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА