back

Навчання з питань організації та надання соціальних послуг сім"ям з дітьми

08 липня 2021

  Сьогодні, 08 липня, керівник апарату Ніжинської РДА Тетяна Липко взяла участь у навчальному семінарі для фахівців із соціальної роботи територіальних громад Ніжинського району з питань організації та надання соціальних послуг сім’ям з дітьми. Проводили заняття заступник директора Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Старовойт та фахівець із соціальної роботи Світлана Лукашенко.

 Учасники семінару отримали змістовну інформацію стосовно нормативно-правової бази у сфері соціальної роботи, зокрема, введення в дію нових нормативно-правових актів по роботі з сім’ями, які перебувають в складних життєвих обставинах, алгоритму і порядку надання соціальних послуг та соціальної допомоги таким сім’ям, фахові консультації щодо оформлення необхідної документації.

 Окремо було наголошено на обов’язковій взаємодії між усіма суб’єктами соціальної роботи, тісній співпраці із службами у справах дітей, виконанні контролюючих функцій, передбачених чинним законодавством. Не оминули увагою і питання створення та функціонування у громадах прийомних та патронатних сімей, дитячих будинків сімейного типу, здійснення їх соціального супроводження.

 Крім того, фахівці Чернігівського обласного ЦСССДМ надали ряд практичних порад присутнім у вирішенні проблемних ситуацій, які часто виникають під час роботи, відповіли на всі питання, які цікавили учасників навчання.