back

Семінар-нарада з головами територіальних громад району

15 червня 2021

 Сьогодні, 15 червня, голова райдержадміністрації Григорій Ковтун провів семінар-нараду з міськими, селищними та сільськими головами Ніжинського району.

 В роботі семінару взяли участь: керівник апарату   Чернігівської ОДА Станіслав Робота, начальник юридичного відділу обласної державної адміністрації Наталія Мужикова, голова  районної ради Анатолій Красносільський.

 Під час роботи було обговорено багато важливих та актуальних питань, по кожному з яких надані кваліфіковані роз’яснення та консультації.

 Про взаємодію районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією України інформувала Наталія Мужикова.

Про деякі аспекти управління водними ресурсами на території Чернігівської області надали кваліфіковану інформацію та змістовну презентацію начальник відділу водних відносин та басейнової взаємодії Деснянського басейнового управління водних ресурсів Сластьон Ольга та заступник начальника Світлана Заровська.

 Головний метролог АТ «Чернігівгаз» Олександр Олійник інформував про відтермінування строків облаштування котелень вузлами обліку газу з дистанційною передачею даних у зв’язку з великою кількістю котелень, що потребують переобладнання вузлів обліку газу та обмеженими фінансовими можливостями громад, щодо вчасного пуску газу на газоспоживачі установки сезонної дії на початку опалювального сезону та терміни погодження проектів метрологічною та технічною службами АТ «Чернігівгаз».

 Про зміни до Земельного Кодексу та  передачу земель державної власності до комунальної власності територіальних громад надала роз’яснення присутнім керівникам територіальних громад заступник начальника управління Держгеокадастру Ірина Стусенко.

На своєчасності прийняття ставок місцевих податків і зборів, які зараховуються до територіальних громад та наповнення місцевого бюджету акцентував увагу начальник Ніжинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Чернігівській області Геннадій Тараненко.

Начальник відділу обслуговування громадян № 9 ГУ ПФУ у Чернігівській області Алла Севостьянчик повідомила про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України.

Про взаємодію районної державної адміністрації з територіальними громадами району по реалізації пріоритетних напрямків розвитку Ніжинського району інформувала начальник відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування райдержадміністрації Світлана Яцина.

Про наближення адміністративних послуг соціального характеру до мешканців територіальних громад (призначення субсидій, пільг, різних видів допомоги) надали змістовну інформацію начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Володимир Другаков, начальник відділу з питань призначення державних соціальних виплат Лариса Власенко та начальник відділу соціальної підтримки пільгових категорій громадян та осіб з інвалідністю Ніна Козій.

Про забезпечення вільного доступу до будівель і приміщень (амбулаторії) центру осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення для отримання первинної медичної допомоги доповідала заступник голови  райдержадміністрації Людмила Желада.

В  ході семінару виступаючі надали кваліфіковані вичерпні роз’яснення  на всі запитання,  які надійшли від учасників заходу.