back

Нарада в райдержадміністрації з питань підготовки до проведення навчальних зборів з територіальної оборони

06 травня 2021

 

   06 травня відбулася нарада з керівниками територіальних громад району з питання організації та проведення навчальних зборів територіальної оборони за участю заступника голови облдержадміністрації Жанни Шерстюк, керівника апарату облдержадміністрації Станіслава Роботи, голови Ніжинської райдержадміністрації Григорія Ковтуна, голови районної ради Анатолія Красносільського, директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергія Болдирева.

Про проведення оповіщення військовозобов’язаних резервістів та стан забезпечення особовим складом батальйону територіальної оборони доповів військовий комісар Ніжинського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Якущенко. Він наголосив, що навчальні збори будуть проведені з 12 по 26 травня, залучити до навчань заплановано 317 резервістів з Ніжинського району.

Про стан підготовки та проведення навчальних зборів батальйону територіальної оборони інформував начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Михайло Марченко. Зокрема, він зазначив, що наразі продовжується робота по забезпеченню належних побутових умов проживання учасників зборів, облаштуванню навчальних місць. Спільно з Ніжинським ОМТЦК та СП опрацьовані маршрути руху під час навчань та кількість залученої техніки, в найкоротший термін буде розроблено графік доставки резервістів.

Слід зауважити, що деякі голови територіальних громад особисто очолять своїх резервістів, які братимуть участь у навчаннях, це - Лосинівський селищний голова Анатолій Стрілець та Крутівський сільський голова Олег Бузун. Вони закликали присутніх керівників громад слідувати їх прикладу.

Також під час наради було озвучено питання фінансового забезпечення майбутніх зборів, зокрема, відшкодування комунальних послуг, забезпечення резервістів засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими та миючими засобами тощо.

Підсумки наради підвів Григорій Ковтун та наголосив, що територіальна оборона – спільний обов'язок органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування задля консолідації людей у навчанні діяти в надзвичайних ситуаціях та підготовки до оборони нашої держави.

Після завершення наради посадовці відвідали місце проведення навчальних зборів територіальної оборони - базовий табір, що розміщуватиметься в межах Вертіївської територіальної громади.

Вони проінспектували стан підготовки до організації навчань, оглянули приміщення, де будуть розміщувати резервістів та обговорили ряд організаційних питань.

Сектор інформаційної діяльності та

 комунікацій з громадськістю апарату Ніжинської РДА