back

Здолаємо епідемію разом!

30 квітня 2021

 Зупинити пандемію коронавірусу можливо лише сформувавши колективний імунітет серед більшості населення. І саме вакцинація – єдиний ефективний спосіб захиститися від ускладнень ковіду. Задля цього по усій країні та в Ніжинському районі зокрема, активізовано вакцинальну компанію проти коронавірусу.

Так, станом на 29 квітня 2021 року у районі вакциновано 965 осіб, протягом минулої доби в Ніжинському районі щеплено від коронавірусної інфекції 535 осіб. 

На стаціонарному лікуванні у медичних закладах району знаходиться 297 осіб, з них у Бахмацькій міській лікарні – 51, у Бобровицькій опорній лікарні – 27, у Борзнянській міській лікарні – 49, у Носівській міській лікарні – 15, у Ніжинській центральній районній лікарні -60, у Ніжинській міській лікарні – 95. Станом на 10 годину ранку 30 квітня в районі одужали 39 пацієнтів. На жаль, за минулу добу зафіксовано три летальні випадки.

Слід зазначити, що захворюваність на COVID-19 дещо знизилась, наразі спостерігається  покращення ситуації, щодня іде стабілізація показників захворюваності. Проте, розслаблятись зарано. А тому, покращення матеріально-технічної бази медичних закладів району, які надають допомогу хворим на коронавірус, зокрема, забезпечення необхідним кисневим обладнанням є одним з пріоритетних завдань.

Медичні установи району продовжують отримувати благодійну допомогу для боротьби з коронавірусом, яку надають народні депутати України та сільгосппідприємства. Так, у квітні КНП «Ніжинська центральна районна лікарня» отримала 30 кисневих концентраторів «Біомед», з яких на 7  - надана спонсорська допомога на суму 227,5 тис.грн, 5 кисневих концентраторів отримали від народного депутата України Анатолія Гунька, 6 кисневих концентраторів на суму 205,6 тис.грн. придбано за рахунок благодійної допомоги суб’єктів господарювання, 90,00 тис. грн. перераховано на кисневі концентратори Ніжинською міською радою. Крім того, за власні кошти медзакладу придбано 17 концентраторів на суму 445,4 тис.грн.

   Колектив медпрацівників КНП «Ніжинська ЦРЛ» висловлює щиру подяку всім благодійникам за надану допомогу.  

Здолаємо епідемію разом!