back

Звернення голови райдержадміністрації з нагоди 35-х роковин Чорнобильської трагедії

26 квітня 2021

 

Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та жителі Ніжинського району!

 26 квітня виповнюється 35 років з дня техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС. Аварія, що трапилася  на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією із найбільших катастроф в історії людства. Страшна ядерна аварія спричинила тяжкі екологічні наслідки, забрала життя і здоров’я наших співвітчизників, відізвалася болем та стражданнями у багатьох родинах. Ті події ніколи не зітруться із пам’яті ні сучасних, ні майбутніх поколінь.

 Серед ліквідаторів наслідків катастрофи було чимало і мешканців Ніжинського району. Не шкодуючи себе, ризикуючи власним життям, вони захистили світ від радіаційного лиха.

 Багато з учасників ліквідації, на жаль, уже відійшли у вічність. Світла пам’ять усім, хто через хвороби, спричинені радіацією, не дожив до цього дня.

 Ми низько схиляємо голови перед неоціненним людським подвигом, мужністю, героїзмом, відвагою ліквідаторів і не маємо права забувати про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров’я прийдешніх поколінь.

 Хочу висловити свою безмірну вдячність героям нашої Батьківщини та побажати учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС,  постраждалим від її наслідків та їх родинам миру, міцного здоров’я, добробуту, благополуччя та довголіття.

Пам’ятаємо подвиг тих, хто зберіг життя мільйонам!

З повагою

голова районної державної адміністрації             

Григорій Ковтун