back

 В селах Талалаївка та Перемога заклали дубові алеї на честь загиблих захисників України

16 квітня 2021

 

Ініціатором заходу став підрозділ військово-цивільної спілки "Бойове братерство України" в м. Чернігів та Чернігівській області. Аби висадити молоді дерева на Ніжинщину керівник підрозділу - учасник бойових дій, полковник запасу ЗСУ Сергій Бачурін приїхав разом із начальником відділу в Чернігівській області Міністерства ветеранів України, учасником бойових дій АТО (ООС) Юрієм Потійко.

 

Надзвичайно важливу справу в пам`ять загиблих в усіх збройних конфліктах українських героїв підтримали голова Ніжинської райдержадміністрації Григорій Ковтун та голови Талалаївської і Лосинівської територіальних громад Людмила Андрусенко та Анатолій Стрілець.

 

Чимала кількість громадськості обох сіл також брала активну участь у закладанні алей - учні та педагоги шкіл, службовці сільської та селищної рад, воїни АТО (ООС), учасники бойових дій Афганістану, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС та просто небайдужі мешканці. До того ж у Талалаївці на місці майбутньої алеї влаштували масштабне прибирання.

 

Учасники акції вклонились пам`яті загиблих перед меморіальними дошками та пам`ятними знаками, встановленими на їх честь.

 

Дякуємо усім, хто долучився до заходу! Вільними українцями кожен з нас невдовзі прогулюватиметься дубовими алеями, згадуючи подвиг героїв!

 

Довідково: спілка «Бойове братерство України» зареєстрована 12 вересня 2019 року і об’єднала учасників бойових дій, цивільних громадян та однодумців навколо ідеї майбутнього України як країни вільних людей. Цієї весни підрозділ Чернігівської області, за ініціативи Сергія Бачуріна, заклав дубові алеї на честь загиблих захисників України у м. Мена, на Ніжинщині та планує в громаді Чернігівського району. Подвиги українських героїв не мають зникнути у забутті років, а шану захисникам і держава, і громадяни мають віддавати щодня і не лише пільгами, а звичайною людською повагою та вдячністю, - переконаний Сергій Бачурін.

Сектор інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату Ніжинської РДА