back

Військова служба за контрактом - свідомий вибір кращих

06 квітня 2021

 

 

На посадах рядового, сержантського складу (для військовозобов'язаних та цивільних громадян)

 

Контракт – письмова угода, що укладається між громадянином і державою, від імені якої виступає міністерство оборони України, для встановлення правових відносин між сторонами під час проходження військової служби.

 

СТРОКИ КОНТРАКТУ

 

Перший контракт про проходження військової служби укладається:

  • з військовослужбовцями, прийнятими на посади рядового складу – строком на 3 роки;
  • з військовослужбовцями, прийнятими на посади сержантського і старшинського складу – строком від 3 до 5 років, залежно від згоди сторін;
  • з військовослужбовцями строкової військової служби та військової служби за призивом під час мобілізації, на особливий період, які під час дії особливого періоду вислужили не менше 11 місяців, з особами, звільненими з військової служби під час дії особливого періоду, які приймаються на військову службу за контрактом у період з моменту оголошення мобілізації до часу введення воєнного стану, або оголошення рішення про демобілізацію – строком на 6 місяців.

 

ВІК ПРИЙНЯТТЯ НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ ЗА КОНТРАКТОМ

 

На військову службу за контрактом приймаються громадяни віком від 18 до 55 років (мирний час), які пройшли професійно-психологічний відбір і відповідають установленим вимогам проходження військової служби.

У особливий період – від 18 до 60 років.

 

 ПЕРЕВАГИ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ ЗА КОНТРАКТОМ

 

ГРОШОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

 

Щомісячне грошове забезпечення військовослужбовців за контрактом:

  • особам рядового складу – від 10 200 грн. та більше;
  • особам сержантського та старшинського складу – від 11 000 грн. та більше;
  • особам офіцерського складу – від 14 000 грн. та більше.

Виплачується щомісячна грошова винагорода, для військовослужбовців, які приймають участь в ООС (6 500 грн. та 17 000 грн.).

Також з вересня 2020 року Кабінет Міністрів України запровадив нові винагороди для військових, які виконують завдання в зоні проведення ООС (5 000 грн.) – за створення безпечних умов виконання бойових завдань та збереження життя і здоров'я.

Після укладення першого контракту військовослужбовцям виплачується одноразова грошова винагорода, у розмірах (з 01.01.2021 року):

 


БЕЗКОШТОВНА ОСВІТА

 

Після продовження першого контракту – право отримати вищу освіту заочно (без відриву від служби) за рахунок держави.

 

РОЗМІР ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

 

Значно вищий, ніж у цивільному секторі розмір пенсійного забезпечення та можливість його отримання за вислугою 25 років служби (а не при досягненні пенсійного віку).

 

      Головна і основна перевага військової служби за контрактом в першу чергу в мотивації і бажанні людини бути військовим. Тобто – в усвідомленому виборі, який робить людина, вибираючи професію військового – захищати свою Батьківщину – Україну.

      У той час, коли багато кваліфікованих фахівців не можуть знайти собі роботу в цивільному житті, не можуть реалізувати себе, гідно утримувати сім'ю, армія сьогодні відкриває для вас величезний спектр можливостей: і моральних, і матеріальних, і кар'єрних.

          За детальною інформацією звертатися до відділення рекрутингу та комплектування Ніжинського ОМТЦК та СП за адресою: м. Ніжин, вул. Редькінська, 6, кабінет №3, або за телефоном: (04631)7 18 21, 093 116 54 78.

 

 За інформацією Ніжинського об’єднаного міського

територіального центру комплектування та соціальної підтримки