back

Обговорили актуальні питання функціонування медичних закладів

24 лютого 2021

   23 лютого голова райдержадміністрації Григорій Ковтун провів нараду з питань функціонування медичних закладів району.

   Керівники медичних установ КНП «Ніжинська центральна районна лікарня» Юрій Солодько та КНП «Ніжинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Бондар озвучили проблемні питання, які потребують невідкладного вирішення з метою забезпечення належного медичного обслуговування населення та покращення якості надання медичних послуг.

   Зокрема, мова йшла про приведення медичних закладів первинної ланки до вимог щодо доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення відповідно до будівельних норм і правил. Це необхідно для того, щоб НСЗУ уклала договір з адміністрацією ЦПМСД для надання коштів на II-IV квартал 2021 року.

   Присутні учасники наради шукали шляхи вирішення даної ситуації.

   Слід зауважити, що в процесі децентралізації одним з пріоритетів для новостворених громад має стати розвиток медичної інфраструктури. Заклади охорони здоров’я на території ліквідованих районів продовжують працювати і надавати медичні послуги. А умови, в яких ці послуги надаються, згідно із законом, буде забезпечувати громада. Відповідно, медзаклади, якими опікувались районні ради, змінюють власника.

Отже, дане питання повинно бути вирішено до 1 липня поточного року.

Сектор інформаційної діяльності та

 комунікацій з громадськістю апарату Ніжинської РДА