back

Вшанували учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого 2021

  Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Офіційна дата була встановлена Указом Президента саме цього дня, оскільки 15 лютого 1989 року завершилась війна для воїнів-інтернаціоналістів в Афганістані.

  Афганська війна забрала життя 9-х наших земляків, сотні брали участь у бойових діях, тому день виведення військ з Афганістану - це привід вклонитися перед пам`яттю загиблих та подякувати воїнам за з честю виконаний військовий обов`язок, за приклад патріотизму і мужності для підростаючого покоління.

 Задля цього і був проведений урочистий захід у міськвиконкомі за участю голови Ніжинської територіальної громади Олександра Кодоли, голови райдержадміністрації Григорія Ковтуна, голови районної ради Анатолія Красносільського, голови громадської організації "Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану" Сергія Ступака та військового комісара Володимира Якущенка.

 Посадовці згадали хвилиною мовчання загиблих, подякували їх матерям за синів та подякували присутнім за завжди активну життєву позицію, за виконаний військовий обов`язок, побажали кожному міцного здоров`я і тільки мирного неба над головою.

 Сьогодні низку нагород отримали і безпосередні учасники бойових дій, і ті, хто їх підтримує, зокрема, пам`ятну медаль "Відвага. Мужність. Честь".

Почесні грамоти Ніжинської райдержадміністрації Григорій Ковтун вручив: Олександру Ігнатенку, Валерію Колеснику, Сергію Лазоренку, Миколі Самсонюку, Василю Сакульцану.

По завершенню заходу присутні поклали квіти до пам`ятника воїнам-афганцям, низько вклонившись перед пам`яттю загиблих.

Сектор інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю Ніжинської РДА